booked.net
 
 

 

Damat

 Gerçek mücadele: 'Şengül Hablemitoğlu' - 10/10/2016





Feraye Temelli
E-Posta
Bilim adamı Necip Hablemitoğlu'nun katlinden sonra, eşi Şengül Hablemitoğlu'nun verdiği mücadele hem siyasete ayna tutuyor hem de topluma örnek oluyor.

14 yılın sonunda, "İlk defa bir dava dosyamız oldu, ilk defa bir savcı dosyaya sahip çıkıyor" sözleri ile
son dönem Türkiye'nin hali özetlieniyor.

Bir bilim insanının evinin önünde katledilmesi ile başlayan utanç sürecinin sonunda, ilk defa, herkesçe malum olup dokunulmayan katilleri yakalama ihtimalinin doğduğu ümidi var.

Hep bilinen ama bir türlü itiraf edilemeyen hastalıklı bir yapının müsebbibi ve icracısı olduğu cinayet dosyası, bu günlere kadar, cami avlusuna bırakılan bir çocuk muamelesi gördü...

Ancak farkına varılan tehlikeyi, yıllarca önce ortaya çıkaran, "Köstebek" adlı kitabı ile kamuoyununun önüne getiren merhüm Hablemitoğlu'nun katli, "yalnız ve kahramanca bir şehadet "sayılmayı en önce hak ediyor.

Şengül Hanım şehadet ünvanını kabul etmiyor, eşinin katledilmiş olması gerçeğini unutmuyor, dinmeyecek acısı ile mücadele ediyor.

Ayıp ve yazık olan, bu kadar önemli bir davayı ölmeye/uykuya yatıranlarıın, işin ucu kendilerine dokununca, harekete geçmeleri ve bunun Türkiye'ye maliyeti.


Feraye Temelli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.