booked.net
 
 

 

Damat

 Fırat Kalkanı , şehitler... - 21/12/2016





Bahri Bal
E-Posta
Fırat Kalkanı operasyonu sürerken, kayıplar artıyor. Son olarak, 4 kayıp ve 15 yaralı haberi geldi.
Halep'in doğusu rejim karşıtlarından temizlenince, çatışmaların, Kuzey Suriyede yoğunlaşacağı biliniyor.
İblid, rejime karşı savaşan gurupların bir kısmının yeni merkezi olacak, El bab ve civarında da Tsk, güney sınırlarınmızı tahkim etmek için çatışmalara giriyor.
Tsk, işid ve kürt silahlılarının hedefinde.

Rusya ve İran ortaklığı ile ortaya çıkan yeni durumun, tsk'ne hangi avantajlar sağlayacağı ve hangi ilave yükümlülükler getireceği, sahadaki gelişmelere bağlı.
Ypg, abd'ne taşeronluk yapıyor, işid de , parayı verenin düdüğünü çalan bir yapı, Tsk, bu kuklalara karşı, düzenli bir ordu olarak, zor bir imtihandan geçecek gibi.
Doğu Halep'in boşaltılması ile muhtemel yeni göç dalgası nerede durduralacak, kurulması tasarlanan çadırdan tampon bölgeler, güney sınırlarımız bakımından, ne gibi sorunlar doğurabilecek, belli değil..
Rusya ve İran ile el sıkışmış gözüküyoruz, Suriye ile ilişkiler, yeni müttefiklerin direktifi doğrultusunda şekillenecek..( Rus ve İran büyükelçilikleri önündeki, apolitik gösteriilere rağmen, yeni işbirliği önemli)
Öncelikli sorun, tsk'nin bu batakta,olabildiğince emniyetli bir konumda tutulması, Suriyenin tamamında bir ateşkes, bütün taraflar için öncelikli ve acil bir sorun olarak, gündemde..
Şehit sayıları, dışarda da ,içerdeki gibi artmaya başlarsa, toplum psikolojisi etkilenmeye başlar..


Bahri Bal


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.