booked.net
 
 

 

Damat

 Erken seçim mi Referandum mu..!! - 02/02/2017





Süleyman Seracı
E-Posta
Kılıçdaroğlu, referandum yerine erken seçime gitmenin daha doğru olacağını söyledi, akp , mhp bloğunda hafif tertip bir telaş başladı..
Mhp, "başkanlık" konusunda, yakın geçmişte, henüz hafızalarda tazeliğini koruyan, sertlik dozu yüksek"karşıt söylemleri" nedeniyle, referandum sürecinde olacağı kadar, olası bir erken seçimde de zorlanır..
Dün öyle, bugün böyle diyemez, mhp seçmeninin, "madem öyle gel böyle" deyip, başka arayışlara girmme ihtimali yüksek.. Büyük Birlik Partisi, ülkücü geleneği ihya etmede avantaj sağlayabilir....
Mhp yönetimi, inandırıcılık sarmalına girdi, parti içi muhalefet ile hesaplaşamadan, akp ile , hele de düne kadar, ağır ithamlarla eleştirdiği "başkanlık" teklifinin sahipliğine soyunmasını, "püskevit ile iyi gider "gerekçesi ile açıklayamaz.....
Mhp "başkanlık "tavşanını çıkarmadan önce ,Kılıçdaroğlu ,ekim 2016'da "erken seçimi dillendirmeye başlamış ve Nisan ayını işaret etmişti..( Cumhuriyet'in 13 Ekim 2016 tarihli haberi, Muharrem Sarıkaya'nın aynı tarihli Habertürk'teki ,köşe yazısı..)..
Anayasa değişiklik teklifi görüşülürken , chp'li vekiller de erken seçimin , anayasa değşikliğinin önemi bakımından, -bir yetki tazelemesi olarak -gerekli olduğunu savunmuşlardı.. ..
Zırt pır erken seçim istemek, muhalefet mızıkçılığı olarak kabul edilebilir, ancak, 15 yıllık mutlak bir iktidarı sürdürürken, ,cila olarak başkanlık ta isteriz, gerekçesi ile , milleti Referandum telaşına sokmanın demokrasi ile ilgisi de tartışmalı...., üstelik, "çakal ittifakları" Suriyeden, Kıbrıs'tan, Ege'den, kuşatmaya başlamışken... ..
Türkiyenin Bugünkü şartlarında, Referandum'un siyasi maliyetinin, erken seçimden daha az olduğunu iddia etmek de zor....
Referandum mu, erken seçim mi..!!
Hadi bakalım kolay gelsin...


Süleyman Seracı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.