booked.net
 
 

 

Damat

 Referandum harareti..!! - 20/02/2017





Mahinur Göncü
E-Posta
Referandum sath-ı mailine girildi, hararet yükselmeye başladı, sonucuna göre, "iç savaş" çıkar diyenler, bile var,,, karşı tercihtekileri "gaflet" ile "delalet" ile ithamlar da havada uçuşuyor....
Sözcüklerdeki hararetin, fiziki çevreye sirayet etmemesi gerekiyor..
Referandum'da "hayır" tarafında olan , Müjdat Gezen'in , sanat merkezinde yangın çıkıp hasar meydana gelmesi, umulur ki, işgüzar bir "tesadüf" olsun..
Cumhurbaşkanı da , chp ve hdp seçmenine , "kardeşlerim" diye hitap ederken, hararetin, "havale"ye dönüşmemesini amaçlıyor, olabilir....
Kendisinden çok "reisçi" lerin de üslup ayarına ihtiyaçları var, karşı tarafı tahkir ile, ısınan zamine benzin döküyor olabilirler..
Bugüne kadar yapılan referandumların hiçbirinde iç savaş tehlikesi dillendirilmedi,..
İç savaş, söyleyenlerin de, düşünenlerin de çapını aşan bir durum..
Bu toprakların geleneğinde mevzii kalkışmalar var, ama iç savaş yok.. etnikçi teröre dayalı kalkışmalar , iç ve dış müşevviklerine rağmen, bölge dışında zemin bulamadı, ..
15 Temmuz hep gündemde tutuluyor, ama sosyolojik bir tabanı olmayan , kapalı bir cemaatin devlete sızmasının, isyan veya iç savaş mefhumları ile hiç bir alakası yok..iktidara yakın durup,mevzi kazananların da milletle bağı, bağlantısı yok..
Yakın tarihte, 1946-1949 arasında cereyan eden , Yunan İç Savaşı'nın , beşeri maliyeti; yüzbinlerce ölü,yaralı, kayıp ve sivil savaştan etkilenen milyona yakın insan...
Rakkamları telaffuz etmek kolay da, hayatın gerçekleri farklı..
Mhp, de tarihi bir hata yapıyor, "evet" 'e gerekçe beyan ederken, Cumhuriyet için, vurgusu yapıyorlar, Türkiye'nin ortalama seçmeni, cumhuriyeti, en az Mhp yöneticileri kadar "gözetme " ferasetinde..
Sonuçta, kimine göre, gerekli, kimine göre "ucube" bir anayasa değişikliği oylanacak, herkesin sakin durmasında fayda var..





Mahinur Göncü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.