booked.net
 
 

 

Damat

 İÇKİ BÖLGESİ - 08/05/2017





ERCAN ERDEM
E-Posta
06 Şubat 2017 tarihli bu köşedeki "ÜSKÜDAR, ALKOL RUHSATI ve AKP" başlıklı yazımda konuyu irdelemiş ve gelişimini anlatmıştım. Meclis komisyonunda bekleyen bu konunun, neden beklediği, geçen hafta açığa çıktı.
Referandum bitmişti. Artık Üsküdar halkına bir "İÇKİ BÖLGESİ" hediye edilirdi. Atı alan Üsküdar'ı geçmişti.
AKP adaleti unutmuş ve adaletsizlik örneği vererek CHP’nin tüm uyarılarına rağmen Soyak Camii'nin burnunun dibinde olan Dubai sermayeli "EMAAR SQUARE" adlı AVM'yi ve "AKASYA" adlı AVM yi İçki bölgesi ilan ederek aynı durumdaki "CAPİTOL" adlı AVM’yi dışlamıştı. Halbuki, bu AVMler de Turistik yer olan restaurantlar da içki ruhsatı zaten vardı. Bu adaletsizlik ancak AKP’ye yakışırdı zaten. Bu arada konu meclise Belediye Başkanı tarafından getirildi. Kanunun ilgili maddesi "komisyondan karar çıkmaması halinde meclis başkanı tarafından konu meclise getirilebilir" dese de Belediye Başkanının aynı zamanda Meclis Başkanı olduğunu unutmamak lazım. Esas önemli soru şu olmalı, "Neden Komisyonda bu konu görüşülmedi?". Sebebini anlamak zor değil. Çünkü AKP’li komisyon üyeleri imza atmak istemediler. Söz uçar yazı kalır çünkü. Ancak AKP li Üsküdar Belediye Meclis üyeleri Meclis kararına , "İÇKİ RUHSATINA “ izin imzasını top yekun atmış oldular. Kısaca tarihte ilklerden birisi Üsküdar’da yaşandı. CHP adaletsizliğe HAYIR derken AKP Alkole EVET dedi. Güya İslami sermaye olan, DUBAİ sermayesi alkol müsaadesini aldı. “Para sadece içki sofralarını değil, cennetin kapılarını bile açabilir mi?” sorusu da gündeme geldi. Halbuki yıllarca içki ruhsatı vermemeyi ilke haline getirdik falan diyerek direnmenin ne anlamı vardı? Paranın gücünü görünce madem kıvıracaktınız nerede kaldı o dik duruşunuz?
Türkiye, AKP nin de zaman zaman sığındığı LAİKlik üzerine kurulmuştur. Özü, Devlet işleri ile Din işlerini karıştırmamaktır.
Dini siyasete alet edenlere duyurulur. Sözlerim, AKP içindeki muhafazakar, dinini kendisi ve Allah için yaşayan, başkalarının özgürlüklerine karışmayan arkadaşlarıma değil elbet.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.