booked.net
 
 

 

Damat

 Açlık grevleri ve insancıl müdahale.. - 19/06/2017





Hayal Gündoğdu
E-Posta
Açlık grevini sürdüren iki eğitimcinin sağlık durumları ,geri dönülmez safhaya yaklaşıyor..
Kararname tasarrufu sonrası mağdur edildikleri iddiası ile yaptıkları eylemin dışarıda sürdürülmesini yasalara aykırı bulan yargı , bu kişilerin tutuklu yargılanmaları kararı almış olup,, açlık eylemilerini hapishanede sürdürüyorlar.... ..
Açlık grevi eylemini, tutuklu yargılama ile ilişkilendiren, yargı kararının gerekçeleri tartışılır,..Hukukta gerekçe ve argümantasyon düşüncesi/ideali, yargısal kararların kanuniliğinin yanında,, hukuki ve vicdani olmasını zorunlu kılmaktadır....
Devlet, tutuklama ve benzeri özgürlüğü kaldıran tasarrufları ile ,ilgili kişinin yaşam hakkını kendi sorumluluğu altına almış olur..
Yaşam hakkı, velev ki, kişinin kendi tasarrufu ile risk altına girmiş olsun, devlet, bu durumudan doğabilecek zararları asgariye indirmek için insiyatif alarak pozitif müdahalede bulunmak zorundadır..,
Dışardan insancıl müdahaleleri reddetmek ve de insiyatif almadan, ölümle sonuçlanabilecek bir eylemi kendi seyrine bırakmak,, ihmal suretiyle/dolaylı olarak, çok ciddi cezai hükümlerin, " ölüme neden olma v.b".." ihlali sorumluluğunu doğurabilir..
Savaş ve çatışma zamanında düşman kuvvetlere karşı dahi, ahlaki mülahazalar ile uluslararası insancıl hukuk'un yürürlükte olduğu gerçeği karşısında,,, kendi insanlarımız ile ilgili insancıl müdahale yollarını geliştirmek sorumluluğu devletin omuzlarındadır..


Hayal Gündoğdu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.