booked.net
 
 

 

Damat

 Atatürk Orman Çiftliği, Bir Mülkiyet Kalesi.. - 24/08/2017





Kemal Tahiroğlu
E-Posta
Atatürkün, parça parça edinip toplulaştırarak şartlı olarak, hazineye bağışladığı , kendi adını taşıyan çiftlik arazisine , külliyeden sonra, ABD Büyükelçiliği dikileceği haberleri dolaşıyor..
Başbakanlık konutu olarak başlayıp daha sonra Cumhurbaşkanlığı külliyesine dönüşen yapılaşmanın hukuksuzluğu, ilgili meslek odaları tarafından yargılama konusu yapıldı, iç hukuk yollarından sonuç alınamadı ve son olarak AİHM'ne yapılan başvuru kabul edildi. Dosya incelemede.
Şartlı bağış konusu arazi, Külliye'den, sonra ( eğer satış gerçekse) ABD büyükelçiliği olarak, yine bağışlama amacı dışında kullanılacak.
AİHS 1 No'lu Protokol'ün 1. maddesi mülkiyet hakkını düzenliyor ve temel insan hakları arasında sayıyor. Dokunulmazlığına saygı gösterilmesini ilk kural olarak kabul ediyor.
Kamu yararı tartışmalı idari düzenlemeler ile hakkın özüne müdahale edilmesi, tam kanunsuzluk hali olup, hukuken himaye edilemez, aksine yargı kararları "hukukilik" sağlamaz ve zamanaşımı konusu tartışmaya açık olup kesinlik fonksiyonu ifa edemez.
Şartlı bağış yapılan arazinin amacı dışında kullanımına dönük tasarruflar hakkın özünü ihlal eder..
AOÇ. arazisinin akibeti, ciddi bir hak ihlali tehlikesi ile karşı karşıyadır.
T.C. Devleti 'nin bir numaralı kurucusunun, bir mülkiyet kalesi gibi milletine bağışladığı arazinin geleceği, Türkiye'nin geleceği kadar önemlidir.
Darbe teşebbüsünün baş imamının izi , ABD İstanbul Başkonsolosluğunda pertavsız la aranırken, darbecilerin kainat imamı saydıkları kişiyi, ülkesinde pamuklara sarmış vaziyette sakalayan ABD'ne, Atatürk'ün arazisini satmak, ayrıca yakışıksızdır.



Kemal Tahiroğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.