booked.net
 
 

 

Damat

 İşbirlikçilerden - 29/09/2017





Hayal Gündoğdu
E-Posta
Kuzey Irak Bölgesel yönetimi Irakta, PYD , Suriyede, eşzamanlı olarak, yangından mal kaçırıyorlar..
Barzan aşireti, ucube bir referandum yaptı, Pyd , Suriyenin kuzeyinde kontrol ettiği alanlarda, mahalle seçimleri ile yeni bir süreç başlattı, kanton adını verdiğikleri, etnik temizlik uyguladıkları, ne idüğü belirsiz yapıların, seçimi ile de süreci tamamlayacaklarını açıkladılar..
Barzani ve Talabani, Irak'ın koalisyon güçleri denen uluslararası hukuk dışı organizasyon tarafından işgalinde , işbirliği yaptılar..
Her ikisinin de siyasi geçmişi, "işbirlikçi" feneri ile ,kürt halkının haysiyet siciline kara çalmakla malul..
Her ikisini de Türkiye korudu ,kolladı, Silopi Kaymakamının kapısında geçiş izni almak için beklemekten kurtadı, kırmızı pasaport verdi, en son , Akp, ayaklarına kırmızı halı serdi..
halbuki, bütün işbirlikçiler gibi, başka bir himaye buldukları anda, Diyarbakır karıştırmak tehditinde bulundular, Türkiye'ye bir kedi bie vermemek babalanması yaptılar..
Suriyeli işbirlikçi Salih Müslim de Türkiyede adam yerine kondu, Akp iktidarından her türlü desteği aldı,Rojovada Türkiyenin yardımı ile canını zor kurtardı,
Özet olarak, o da, Suriye işgalinde, işgalciler ile aynı çorbaya kaşık salladı/sallıyor,..
Şimdi de, Kuzey Irak'a müdahale olursa vururuz diyor.. Abd himayesinde, silahlandı, devşirme çapulculardan kurulu silahlı gücüne mi yoksa, işgalci ortaklarına mı güveniyor ,belirsiz........
Kürt halkının şansızlığı, bidayetten beri "kifayetsiz bir liderlik" ile malul olmaları, ve bu durumun, ,süreklilik kazanması, nerdeyse ve ne yazık ki.. alışkanlık halini almas..
Bir halka önderlik etmek için, bağımsız bir karakter ve erdemli bir cesaret gerekiyor... Egemenlerin dizlerinin dibinde, işgalcilerle ortaklık yapılarak, bağımsızlık savaşı verilemez, onun adı bahşiş kavgasıdır....
sonuç oklarak, işbirlikçilerden "bağımsızlık savaşçısı " çıkmaz..





Hayal Gündoğdu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.