booked.net
 
 

 

Damat

 CHP İl Başkanı hedefte..!! - 17/01/2018





Ruhat San
E-Posta
Chp'nin , hafta sonu, İstanbulda kongresinde seçtiği Başkan, iktidar ve yancıları tarafından beğenilmedi.. geldiği siyasi çizgi Chp geleneğine uygun bulunmadı,
Akp, son Anayasa değişiklikleri ile tam manasıyla bir devlet partisi oldu, sistem de parti devletine doğru evrilme sürecinde..
Parti Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak, bütün devlet yapısını kuşatma iddiası ile davranıyor..
Yönetim ile ilgili her konu, önce Cumhurbaşkanı tarafından ve onun şahsi değerlendirmesi olarak kamuoyuna sunuluyor..
Yargı, istihbarat, ordu, akademi ve olağanüstü hal kararnameleri ile yasama, ,"kurumsal özerklik" ve "iç karışmazlık " ilkeleri bakımından müdahaleler karşısında, zorlanıyorlar.. .. fikir danesi hukukçuların , "tek kişilik yürütme" ile tanımladıkları yeni rejim bu....
Başkanlık, muhalefet konusunda da sürekli değerlendirmelerde bulunuyor, partilerin muhalefet yapma biçimlerini eleştiriyor, suçluyor, yargıya hedef gösteriyor, kamuoyuna teşhir ediyor..Chp'nin İstanbul yeni İl Başkanı da nasibini aldı, grup toplantısında slaytlar ile görüntülü olarak itham edildi..
Akp genel başkanı , o kadar kızmış ki- -elinde olsa, Chp il başkanını veto edebilir...
Akp liderliğinin Türkiye'nin yararına bulduğu muhalefet anlayışını Mhp temsil ediyor,..
Mhp, genel başkanı da , iktidara muhalefet edenleri, iktidardan daha sert tonda azarlıyor, yeni Anayasal düzeni, neredeyse, haşa, "peygamber düzeni" gibi ebedi olarak tanımlıyor, "alan almış, bu defter kapanmıştır," gibi, kıraathane argosu üslubuyla , nerdeyse kutsuyor.. Akp eş başkanı gibi davranıyor.. Dünya siyaset terminolojisinde, "Majestelerinin muhalefeti" diye bir kavram var," iktidarın çizdiği sınırlar içinde muhalefet yapmak" karşılığı kullanılıyor, bugün, Türkiyede, "külliyenin muhalefeti" kavramı siyasetimizi etkiliyor..







..


Ruhat San


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.