booked.net
 
 

 

Damat

 Eski Türkiye: Kıbrıs, yeni Türkiye : Afrin..!! - 22/01/2018





Ayşe Aydın
E-Posta
Hükümet sözcüleri Afrin harekatından bir kahramanlık menkıbesi çıkartmaya çalışıyorlar, doğrudur, sınır ötesi askeri müdahaleler her türlü riske açıktır ve can bedeli karşılığı bir kahramanlıkla amacına ulaşır....Ancak;
İç politik mülahazalar ile endazeyi kaçırmamak uygun olur..
Bugün , Tsk'nin, -bütün iç saldırılara rağmen-, askeri kabliyeti yüksektir, bu yıllar boyu , geleceğin içinde geleneksel savaş kabiliyetini muhafaza edilmekle sağlanmıştır, nev zuhur bir hadise ve de hüdai nabit bir yetenek değildir..
Akp iktidarı, , herşeyin miladı gibi, askeri atakların da miladını , kendileri ile kaim olduğunu varsayıyor....
"Artık eski Türkiye yok" , hüküm cümlesi parantezinde, kendilerinden öncesi ve sonrası çizelgesi tutmaya çalışıyorlar, olmuyor, gerçeklerle uyuşmuyor..
Eski Türkiyeden sadece "Kıbrıs çıkartması" örneği bile, henüz aşılamadı ve dahi aşılması da mümkün değil..
Osmanlının cihan imparatorluğu zamanından itibaren, asırlarca süren çöküş dönemindeki toprak kayıplarından sonra, TC, Kıbrıs çıkartması ile ,ilk defa , toprak kazanmış ve her türlü iç ve dış baskıya rağmen , bugüne kadar, askeri gücü ile muhafaza etmiştir..
Dünya askeri literatüründe, en zor ve en çok kayıp verillme ihtimali bulunan, denizden karaya asker çıkartma, (amfibik harekat) ile, başarılan askeri operasyonun , dünya askeri tarihinde örneği azdır... O zamanlardaki, silahlı kuvvetlerin imkanlarını ve de uluslararası camianın bütünüyle, karşımızda olmasını da gözden uzak tutmamak gerekir..
Sadece, Libya lideri Kaddafi, açıktan destek verdi, ve biz onun, kanalizasyon çukurunda, koalisyon güçlerinin yevmiyeli eşkiyaları tarafından parçalanmasına seyirci kaldık....
Süleyman Şah saygı karakolununun tahliyesini, genelkurmay karargahından askeri operasyon gibi izlemekten, Afrine askeri harekat yapma nıoktasına gelmek, önemli bir aşamaya işaret ediyor..
Türk ordusunun askeri kabiliyeti yüksektir, son zamanlarda, savunma sanayiindeki gelişmeler, gözlem ve ateş kabiliyetini arttırmıştır, Afrin ve devamında, konuşlandırılmış, çapulcuların un ufak edilmesi gerekmektedir..,
Eskisi ile yeni hesabı yapan yanılır, Türkiye, Türkiyedir..



Ayşe Aydın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.