booked.net
 
 

 

Damat

 Altı ok ve süngü harekâtı.. - 01/02/2018





Mustafa Manastırlı
E-Posta
Bu aralar askeri terminoloji gündemi işgal ediyor. Uzmanlar, Afrin askeri harekatının , askeri ve politik yanlarını tartışıyorlar, öngörülerde bulunuyorlar, analizler yapıyorlar.
Sınır dışı operasyon süresi uzayacak gibi gözüküyor, kapsamlı bir temizlik ihtiyacının olduğu anlaşılıyor, askerlerimizin alınlarının akı ile işin içinden çıkacakları konusunda bütün ülke hem fikir. Ergenekon sürecinde sırtından ve karargâhından hançerlenen ordu, bugün ülkeyi kurtarmak için seferde.
Yabancı topraklarda , çeşitli kılıklara bürünmüş çakal sürüleri ile boğuşurken, "hamaseti" iç politika malzemesi yapmak, önce devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz, kanını canını ortaya koyanlar üzerinden, sıcak, konforlu mekanlarda veya dijital ortamlarda yapılan ucuz kahramanlıklara da bu millet kanmaz.
Akp/Mhp ortaklığı, askerin fedakârlıkları üzerinden siyaset hesapları ile meşgulken, ana muhalefet partisi de kurultay harekatını gerçekleştirecek.
Kılıçdaroğlu modern siyaset kültüründe, kaybetme marjı olan sayıyı aşmış olmasına rağmen, yeniden aday. Muharrem İnce, son kurultayda aldığı önemli sayıda delegenin güveni ve de kendisine destek açıklayan yeterli sayıda yeni delegenin kredisi ile yarışa katılıyor. İstanbul eski Baro Başkanı, yarışacak delege sayısın ulaşması zor görünmekle beraber, kurucu partinin Cumhuriyet anlayışını tahkim etmek iddiası ile, aday olmak istiyor.... Bir diğer aday da yargı çevresinden.
2019 resmi seçim takvimi ile tarihi bir viraja doğru yol alan T.C. devlet gemisinin istikbali ve hatta istiklali bakımından, ana muhalefet partisinin yeni yapısı önem kazanıyor.
Sıradan bir kurultay değil, kurucusu olduğu devleti, kendi meşreplerine göre dönüştürmeye ahdetmiş bir ittifaka karşı, hayati bir mücadele söz konusu.
Delege tarihi bir sorumluluğu sırtlanmış vaziyette.
Ya, sen, ben bizim oğlan, "delege düzeninde", rutin eyleşmeler ile "çeyrek porsiyon" bandında devam kararı alacak, devletin dönüşümünü bir trajediyi seyreder gibi izleyecek, ya da , süngü harekatı yaparak, sath-ı vatan üzerinden, Cumhuriyet Halk Fırkasının tarihi kodları ile er meydanına çıkacak. Hadi bakalım........



Mustafa Manastırlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.