booked.net
 
 

 

Damat

 "POSTAL" muhabbeti...!!! - 11/04/2018





Muhterem Kavalcı
E-Posta
Cumhurbaşkanı, sınır boylarında kamuflaj kıyafeti giyip dolaşıyor,.. Yanına da dost bildiği sanatçılarını alıyor, sıfır noktasından, sınır ötesindeki askerlere moral veriyorlar.
Cumhurbaşkanı boylu poslu kapı gibi bir adem oğlu. Kamuflaj kıyafeti battal duruyor, dikimi uygun değil, koluna dikilen cumhurbaşkanlığı forsu abartılı, askeri üniforma rütbeleri, yönetmelikler ile belirleniyor. Cumhurbaşkanı, değişik Anayasa hükmü gereği, TBMM adına TSK'nin Başkomutanlığını temsil ediyor, silahlı kuvvetlerin kullanılmasına karar veriyor..
Başkomutanlık, yakın çevresi tarafından, neredeyse Cumhurbaşkanlığı makamından daha çok önemseniyor. Kamuflaj kıyafeti bu nedenle önemli, apolet bölümünde (omuzlarda) herhangi bir rütbe işareti yok, kolundaki , cumhurbaşkanlığı forsu bulunuyor. Hem cumhurbaşkanı hem de başkomutan ünvanları birlikte tasarlanmış gibi...
Askeri kıyafet yönetmeliğinde, kol rütbesi, uzman (uzatmalı) çavuşlar ve Astsubaylarda var, kıdeme göre şerit silsilesi ile kullanılıyor.
Kılıçdaroğlu da Afrin harekatına destek için sıfır noktasına gidiyor, Cumhurbaşkanı, "kamuflaj ve postal " teklif etmiş, haklı, ama her giden asker kamuflajı giyerse, iş biraz, çocukların 23 Nisan törenlerinde belli makamları işgal etmesine benzemez mi?, işin ciddiyetinin kaçma tehlikesi var,..
Eskiden, askere yakınlık,"postal yalayıcılığı" ile, tu kaka edilir, ham demokratlıktan rafine demokratlığa geçiş safhasındakiler tarafından kınama malzemesi olarak kullanılırdı. Bugün postal giymek moda, yakın zamanda , bir dönemin devrimcilerinin alameti farikası olan parka da gündeme gelebilir.
Bahçeli de, grup toplantısında, en önde ben giderim dedi, hazirun da, aynı heyecana kapılıp alkışları ile destek verdi, MHP grubu da giderse, onların da kamuflaj ve postal giymeleri , gerekecek.
Böyle giderse, sıfır noktasında, ziyaretçilere kamuflaj dikmek için ayrı bir terzihane hazır bulundurma zorunluluğu doğabilir, foto filim merkezinden görevliler de gerekebilir, bu anları tespit edip, kamu oyuna servis edilmeli.
Muhtarlar, Avrupa tarafına sefer açmış görünüyorlar, ama, onların da heyetler halinde sıfır noktasına intikalleri, ihtimal dahilinde.
Ergenekon sürecinde haki renkli asker giysisi, fetö çetesi marifeti ile sistematik olarak komplo davaları ile itibarsızlaştırılmaya çalışıldı, ama muvaffak olunamadı, aynı çabalar için için devam ediyor, asker düşmanlığı bir kısım çevrenin genlerine işlemiş vaziyette ama, beyhude.
Haki renkli üniforma, bin yıllık bir geleneğin izlerini taşıyor, hatıra fotoğrafı malzemesi olmamalı.


Muhterem Kavalcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.