booked.net
 
 

 

Damat

 Akp'nin son hali.... - 13/06/2018





Ruhsar Gelincik
E-Posta
Seçimlere yaklaştıkça, Akp'nin de içinde olduğu "cumhur ittifakı"'nın , beklediği ivmeyi kazanamadığı görülüyor..
Birbirleri hakkında son derece ağır siyaset dışı hakaretlerde bulunmuş iki siyasi partinin, ani bir ittifak manevrası ile, beklenen matematik bir toplama erişemeyeceği işaretleri artıyor.
İttifak, sadece oy devşirme amaçlı ve siyasi bir hedeften ziyade sentetik bir iş ortaklığı görüntüsü veriyor..
Dava ve beka mefhumlarının bol keseden kullanılması, yetersiz malzeme ve de özenle pişirilmediği için çiğ kalmış bir yemeğin , gösterişli soslarla sunulması etkisi yaratıyor...
Sonuç olarak, mhp'ye seçim barajı için ve cumhurbaşkanlığı seçimine marjinal bir katkı amacıyla can simidi atmanın maliyeti yüksek olacak gibi..
İttifak dışında, Akp, uzun ve çoğunluklu bir iktidar döneminin sonunda, siyasetin doğası gereği, ciddi bir yıpranma süreci içinde..
Cumhurbaşkanı ve Akp Genel Başkanı, kişisel kredisi ile, partiyi bugüne kadar ayakta tutmayı başardı, ancak, artık, aynı siyasi yorgunluk emareleri, kendisi için de söz konusu..
Metal yorgunluğu nedeni ile tasfiye edilenlerin ahı tutmuş gibi, Genel Başkandan aşağıya doğru bütün partiyi, iktidar yorgunluğu sarmış gözüküyor.
Metal yorgunluğu ile iktidar yorgunluğu; siyaset bakımından eş anlamlı, her ikisinde de, iktidar mevziilerini kaybetme tehlikesi doğuyor..
Akp, parti olarak, lideri ile kurduğu biat ilişkisi nedeni ile, siyasi parti hüviyetini giderek kaybetti.
Genel Başkan tehlikeyi gördü ve metal yorgunluğu ikazını uzun zaman önce yaptı, fakat, kamuoyu ve kendi seçmeni nezdinde parti ile özdeşleştiği gerçeğini göz ardı etti..
Liderlik ve parti, demokratik bir siyasi yapılanma dışında, emir komuta zinciri içinde hareket ettikleri için metal veya iktidar yorgunluğunun, parti ve tamamen uhdesinde bulunduğu genel başkanları için geçerli olduğu kanaati yerleşti.
Akp, Erdoğan popülaritesi üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareketti, lider kültü üzerinden kitleler ile bağını bugüne kadar sürdürdü..
"24 Haziran" , Akp , için, ilk defa liderden ayrıştırılarak kantara alınacağı bir seçim olacak, ..
Erdoğan , kendi yarışını kazanmak zorunda, onun mücadelesini veriyor, Akp için ise, sonun başlangıcı ve iktidardaki son bayram olma ihtimali güçleniyor..


Ruhsar Gelincik


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.