booked.net
 
 

 

Damat

 Papaz ve milletin vekili...!! - 25/07/2018





Nevin Şaşmaz
E-Posta
Chp'li vekil , yeniden seçilmesine rağmen tutuklu yargılanıyor.. Hakkında isnad edilen suçlama; "..devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararı bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeeri casusluk maksadıyla açıklamak...."..
İzmir'de Diriliş Kilisesi nam kilisenin Pastörü, rahip Andrew Brunson, da aynı suçlamayla yargılanıyor..
Papaz,Abd'de Evanjelik cemaate yakın bir kimlik, Kongrede güçlü lobisi olduğu anlaşılıyor, Türkiye ile ilgili silah anlaşmaları dahi bu durumdan etkileniyor, Trump hemen her görüşmelerinde, kendisine şahsen kefil oluyor ,Cumhurbaşkıanından serbest bırakılmasını talep ediyor..
Cumhurbaşkanı da haklı olarak, "Türkiye bir hukuk devleti, yargı görevini bağımsız icra eder".. cevabını veriyor..
Son celse , birkaç gün önce yapıldı ve tahliye talebi yine reddedildi, ama , bugün itibarıyla ( her ne olduysa..) , ev hapsinde tutulmak üzere tahliye edildği haberi geldi..i..
İstisnai bir durum yoksa, deliller toplandıktan sonra tutuklu yargılama yerine, tutuksuz olarak yargılamanın sürdürülmesi, uluslararası genel hukuk teamüllerine daha uygun..
Milletvekili ünvanı ve dokunulmazlığı sahibi Berberoğlunun , tutuksuz yargılanma talebi, kısa bir süre önce reddedildi, iki gün önce, Hdp'li bir kişinin, terör İle mücadele Kanununu ihla iddiasıyla yargılandığı davada, milletvekili seçildiği için, -dokunulmazlık kazandığı gerekçesiyle-, yargılanması durduruldu ve hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırıldı....
Aynı hafta içinde, dava konusu bakımından, aynı mahiyette sayılabilecek ithamlara muhatap üç kişi hakkında, farklı kararlar verildi..
Her dava , münhasır olarak, yargının takdirindedir, ama , uygulamada, istikrar sağlamak için ,tedbiren "hürriyeti bağlayıcı karar takdirlerinde", demokratik hukuk devletine uygun bir ölçüt geliştirmekte yarar olduğu ortada..


Nevin Şaşmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.