booked.net
 
 

 

Damat

 Varlık Fonu yönetimi ve dolar(hıyar) turşusu..!! - 12/09/2018





Halil Akıncı
E-Posta
Varlık Fonu yönetimi belirlenmiş ve bermutad TOBB da yeni yönetimde yerini almış..
TOBB Başkanı, AK parti iktidar döneminde, Türkiyenin en büyuk meslek kuruluşunu , AK Parti çalışma komisyonu haline getirdi , Başkanlık rejiminin hayata geçmesi ile birlikte, Külliyenin, -adeta- müştemilatı- konumunda , faaliyetlerini sürdürüyor..
AK Parti dönemi kalkınma hamlelerinde şartsız destek veren TOBB , meslek kuruluşu olmanın ötesinde radikal bir siyasi pozisyon aldı..Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor ve TOBB 'nin de kayıtsız şartsız destek verdiği politikaların da yaşanan krizde rolü var..
Bu çapta bir meslek kuruluşunun , sadece "kafa sallayarak" katıldığı ekonomik programların Türkiyeyi getirdiği yerde, STK olarak mesleki sorumluluğu tartışılmaz..
Binlerce üyenin aidatları ile , kaşanelerde beş yıldızlı düzen içinde yaşayacaksın, iktidarla neredeyse sembiyoz ilişkiler içinde olacaksın ve Türkiye ölümcül bir fakirleşmenin eşiğinde olacak, ..
iktidarın , külliyen rejiminin siyasi sorumluluğu var, seçimlerde , halk tartıya çeker, ama TOBB'nin sorumluluğunun mahiyeti nedir ve ne ile ölçülecektir..
Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu m.66 ; Birlik Yönetim Kurulunun Görevleri kenar başlığında , c fıkrası ile;
"Ülkenin iktisadi durumu hakkında rapor hazırlamak ve Genel Kurulun onayına sunmak" görevi düzenlenmiş bulunuyor..
Bugüne kadar bu yönde hazırlanmış bir rapor var mıdır, eğer varsa, ilgili rapora herhangi bir muhalefet şerhi yazılmış mıdır,, raporlar Genel Kurul onayına sunulmuş ise,bütün raporlar ,oy birliği ile mi kabul edilmiştir..??!!
Ülke bağıra bağıra krize giderken , Birlik üyelerinden hiç kimse, durumun farkına varamamış mıdır.. Yoksa, iktidara şirinlik için mi görmezden gelinmiştir..
66 maddenin sorumluluğu, Birlik Yönetimi ve Genel Kurul bakımından önemlidir.. Mesleki, yönetimsel, vatandaş olarak ciddi bir yükümlülük taşınmaktadır..
Ülke insan, çarşı pazarda, hergün, biraz daha mahzunlaşırken,
dolar turşusu kurmak cıvıklıkları, bu sorumlulukla ne kadar bağdaşmaktadır...??!!


Halil Akıncı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.