booked.net
 
 

 

Damat

 Bu anayasa Mahkemesi eski Başkan Vekili'nden kim sorumlu tutulacak..!!! - 06/03/2019





Alican Bilgili
E-Posta
Yakın zamana kadar (2015) Anayasa Mahkemesi başkanvekili olan kişi fetö örgüt üyeliğinden 11 yıl hapse mahkum olmuş..
Yüksek yargıçlık kariyeri tartışmalı, Anayasa Mahkemesi Raportörü iken , 26.02.2010 tarihinde Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanıyor ve 31 günlük görev süresi sonunda, 29.03.2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçiliyor, akabinde 12 Eylül 2010 tarihli malum Referandum sonucu yürürlüğe giren ( ölülerin de "oylamaya "evet" demek için" seferber edilmeye çalışıldığı Referandum..!!) Anayasa değişikliği ile üye sayısı arttırılınca asli üye oluyor ve fazla beklmeden( 26.10.2011) Başkan Vekili oluyor..
Hayatın olağan akışına aykırı, tipik bir fetö kumpası ile Anayasa Mahkemesi Başkan vekilliği " tarihindeki en genç yaş ve kıdemde " , yargı kararına göre, bir fetöcüye teslim edilmiş oluyor..15 Temmuz 2016 kalkışması sonrasında da tutuklanıp oy birliği ile üyelikten ihraç ediliyor..
06 Mart 2019 bugün itibarı ile örgüt üyeliğinden 11 yıl hapse mahkum oluyor
Dünyanın her yerinde, bu olay akışında dahli olan yetkili imzalardan sual edilir.. bu muhterem , gökten zembille inmedi, birileri , önce Raportör yapıp arkadan da yürü ya "tetikçi" müridimiz dediler..
Anayasa Mahkemesi, ülke yargısının , en üst seviyedeki organı sayılıyor..Anayasa'nın , -yüksek mahkemeler- kenar başlıklı maddesi ,Anayasa Mahkemesi ile başlıyor..
Bu önemdeki bir yargı organına üye seçerken uygulanan yöntemler/taktikler , takiyeden muvazaa'ya hukukun bütün temel prensiplerine ve en önemlisi hakkaniyete aykırı, bu tuhaf tasarrufta bulunanların "emaneti ehline veriniz" buyruğundan haberdar olmamaları mümkün değil,..buna rağmen bu günahın kefaretinin göze alınmış olduğu anlaşıyor.... Bu kadar büyük özensizlik mahkeme kararı ile tesçil olmuş ama "sorumluluk" hala ortada....!!


Alican Bilgili


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.