booked.net
 
 

 

Damat

 Mansur Yavaş'ın "Başkan"lık geleceği... - 12/03/2019





İlhan Kazancı
E-Posta
Mansur yavaş hakkında "görevi kötüye kullanmaktan ve kişilerin huzurunu bozmaktan iddianame hazırlanmış ve ilgili mahkemece kabul edilmiş..
Seçimlere az bir süre kaldı , iddianamenin davaya dönüşmesi ve dava süreci ne kadar çabuklaştırılırsa çabuklaştırılsın , 31 marta kadar sonlandırlması mümkün değil....
Seçim sonuçlarına göre , dava başka bir seyre girebilir ve Mansur Yavaşın kaderi Erdoğanın kaderi ile paralel bir sürece girebilir..
Siirt meydanında , "minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız" mısralarını terennüm ettiği için halkı kin ve düşamlığa tahrikten yargılanıp mahkum olan erdoğan seçilmiş olduğu Belediye Başkanlığı makamını kaybetmiş ve açık cezaevinde ikamete mecbur edilmişti.. daha sonra Belediye Meclisi üyeleri arasından, bir Başkan seçildi..
Mansur Yavaş ile ilgili suçlamalardan biri , "görevi kötüye kullanma" , alacağını tahsil etmek için "sahte imzalı" bir senedi takibe koymakla suçlanıyor..
ikinci suçlama "kişilerin huzur ve sükununu bozma", dava süresince hasım olduğu kişi ile ilgili mesaj/yazışmalar , suçlamaya dayanak yapılmış..
Herhangi bir dava sürecinde dava konusu ile ilgili beyanlar , hakaret sayılmıyor.., huzur ve sükun bozucu olarak kabulü de tartışmalı,.., genelde iddia ve müdafaaa kapsamı içinde mütalaaa edilir.
Mansur Yavaş'ın , adaylık performansı ile muhaliflerini zorladığı bilgileri var, yarışı önde götürdüğü iddia ediliyor..
Halihazırda "derdest olan ihtilafları" da içeren hukuk davası süreci ile ilgili söz konusu iddianame , konuyu hukuk davası boyutundan çıkarıp bir ceza kovuşturması sürecine taşıma istidatı gösteriyor..
Mansur Yavaş eğer seçilirse ve ceza davası sürecinin sonunda mahkum olursa, Erdoğan ile aynı kaderi paylaşabilir..



İlhan Kazancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.