booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçelinin vicdanı ,toplumun vicdanı..!! - 09/04/2019





Rüstem Dalgıç
E-Posta
Bahçeli , erken seçim ve tekrar seçim konularında , kritik zamanlarda yaptığı çıkışlar ile bilinir. Bu müktesebatına , bir de mahalli seçimler ile ilgili (İstanbul seçimleri konusunda) yapılmış seçimi iptal ve "yeniden seçim" hamlesini ekledi.. Hafif üstü kapalı da olsa, seçimlerin İstanbulda yenilenebileciğini , toplumsal vicdan bağlamında, bir çare olarak ileri sürdü..
Kendi vicdanı ile toplumsa vicdanı özdeşleştirme konusunda da tevazu göstermiyor, Ankara Belelediye başkanını da , toplumsal vicdan üzerinden, -mazbatasını almış olmasına rağmen mealen -içine sindirmediğini söylüyor..
Ülke genelinde son seçimde aldığı oy %7.5 civarında olsa da, sanki," toplum, vicdanının vekaletini kendisine vermiş gibi" , ahkam kesebiliyor...!!
Ankara Belediyesinin yaklaşık %4 oy farkı ile seçilmiş Başkanı için- hakkında yargı kararı olmamasına rağmen- ,"şaibeli" imasında bulunabiliyor.., ..
Seçimin hemen sonrasında ilçeler ve İl belediyelerinin seçilmiş Başkanları arasındaki parti farklılıklarından rahatsızlık duymuş ve,- büyükşehir başkanlarını seçelim onlar da ilçe belediye başkanlarını seçsin- yollu, yeni bir demokratik alternatif cevherini ortaya koymuştu..
İstanbul seçimleri yenilenebilir derken ,"Seçimden neden korkuyorsunuz" istiskalinde de bulunmayı ihmal etmiyor..
Kurultay taleplerini elinin tersi ile itip, Mhp içinden , son seçimlerde , Mhp ile aynı oranda oy alabilen bir parti çıkmasına sebep olan da kendisi, ...!!
Madem seçimden korkmamak gerekiyordu, neden - seçimli kurultay isteyen -partisinin has evlatlarının , partiden ayrılmasına gönlü razı olduğu sorusunun cevabı da, sadece kendinden mülhem bir keramete yaslanıyor....???
Yapılan itirazlardan yeni bir İstanbul seçimi (tavşanı) çıkar mı bilinmez , ama, Devlet bey, her an , yeni bir seçim teklifi ile toplum vicdanına tercüman olmak zorunda kalabilir...!!





Rüstem Dalgıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.