booked.net
 
 

 

Damat

 Erdoğan ve ......... - 27/02/2020





Merve Denizci
E-Posta
Erdoğan ; en uzun süre , "seçilmiş" olarak kesintisiz Başbakanlık ve devamında Cumhurbaşkanlığı ile dünya çapında bir rekorun sahibi...
Aynı zamanda da, "medyada" görsel yayınlarda en çok yer işgal etme rekorunu da elinde tutuyor ve gün be gün geliştiriyor, hiçbir faninin "özellikle" bu rekorun yanına yaklaşması dahi mümkün değil....
Herhangi bir vatandaşın, Allah'ın hiçbir günü, -ortalama bir doz-, Cumhurbaşkanın sesli, görüntülü bilgi ve ayar verme yayınından kendisini koruması/kollaması mümkün değil..
Aradaki boşlukları da, parti, gurup sözcüleri ve bakanlar, her vesileyi bihakkın değerlendirerek dolduruyorlar, ..
Her akşam 21 'den itibaren de , gayr-ı resmi sözcüler bütün kanallarda, Akp güzellemeleri yapıyorlar..
Bütün bu medyatik bombardımanlara rağmen, seçmenin yarıdan fazlasının inatla direnip hala muhalif kanatta kalması ve gri alanların giderek çoğalması, propaganda aygıtlarının "avare kasnak" düzlemde kaldığının ve güç kaybının bir göstergesi olabilir mi, bilinmez.. ??!!
AKP'nin medya atakları tipik bir "endoktrinasyon" faaliyeti niteliğinde, öncelikle ve katiyen tartışmaya kapalı ve manipülasyon yoluyla kitleleri belirli seçimler yapmaya yönelik..
Akp liderliği, bugüne kadar hep , geçmişe dönük-toplum mühendisliği eleştirisi üzerinden- siyaset alanını genişletme iddiasında oldu..
Liberal kanattan laf ebeleri ve de cemaat'in takiyyeci topçuları da, ileri cephelere tevkif atışları yaptılar , koç başı oldular.....
Demokrasi yetersizliği çektiklerini ve yeni bir demokrasi ihtiyacından bahsettiler , ismini de "ileri demokrasi" koydular..!!
Bugün artık açığa çıkmaya başladı ki, sıradan bir endoktrinasyon ( kendince doğru görüş ve düşünce empoze etmek yoluyla mevcut entellektüel birikimleri aşındırmak.. ..) faaliyeti, bır başka toplum mühendisliğinin aracı ve "ileri demokrasi" propagandası olarak enjekte edildi/ediliyor.. .
Kemalizm, Atatürkçülük,; monist "tekçi" bir görüş ve siyaset mühendisliğinin itici gücü olduğu iddiası ile- senelerdir " yerden yere vuruldu...
Bugün gelinen noktada, Akp tipi toplum mühendisliğinin "ileri demokrasi" kodlaması ile yeni bir sürümü gündemde..
Siyaset alanını her türlü vesayetten kurtararak genişletme iddiasının vardığı yer burası....!!






Merve Denizci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.