booked.net
 
 

 

Damat

 İktidarın ekonomi politiği..!! - 25/03/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Mhp takviyeli Cumhur İttifakı , "kıdem aldıkça çuvallayan" bir iktidar modelinin en özgün örneklerinden biri halinde..
Hazine, bu kadar yıllık mutlak iktidarın sonunda sıfırı tüketmiş görünüyor..
Modern ülkelerde, emeklisini açlık sınırında tutan bir ekonomi politikası dünyada örneği yok gibi..
"Nas varken sana bana ne oluyor" hiddetlenmesi ile milletin sırtına yapıştırılan enflasyon sonucu , neredeyse, milletin sofrasındaki zeytinlerin tanesini sayılmaya başlandı..
Faizler, Nas" hükmüne rağmen alıp başını gitmiş, ulemalar müjde gibi, " yılın ikinci yarısından sonra enflasyon hız kesme eğilimine girebilir" kehanetinde bulunuyorlar, o zamana kadar , öncelikle emekliler olmak üzere , millet sanki" manevra zayiatı" gibi görülüyor..
Yıllarını bu millete hizmete adamış insanlar , ömürlerinin son deminde bir nebze nefes almak için seyyanen destek talep ediyorlar, ..
Kapı duvar, gösterilen adres , -başka kapıya der gibi- bankaların takdirine kalmış emekli maaş promosyonları...!!
Yüzlerce milyar dolarlık , kamu özel işbirliği ve kamu ihaleleri yapanlar, emeklilere bir can suyu dahi veremiyorlar....
Millet, kredi kartları ile kendi ekonomisini yüzdürüyor, borçlanma oranlarında artış var , ama başka da bir çaresi yok, Cumhuriyetin yüz yıllık birikimini rüzgara verenlerin borç batağında yüzdüğü bir düzende , milletin kredi kartlarına göz dikip ,pahalılığı durdurma çaresini, onu açlığa mahkum etmekte bulanlar, devleti yönettiklerini zannediyorlar...
Millet yaşamak için kartlara yükleniyor ve hayat pahalılığında hiç bir dahli yok, ama Devlet de borca batık ve bu durumun birinci derecede müsebbibi , üstelik de ne var ne yok satmış vaziyette hala da gayrimenkul satıyor..
sonuç olarak, bu kadar senelik iktidar tecrübesine rağmen , mevzuyu kavrayamayan bir iktidar ile, ne kadar yol gidilir konusunda, pazar günü, milletin çoğunluğu endişeli bir belirsizlik içinde oy kullanacak..
Futbol nasıl sadece futbol değilse, mahalli seçimler de sadece "mahalli seçim"değil..











Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.