booked.net
 
 

 

Damat

 Sayın Ahmet Hakan ve Mantıksızlığın Mantığı Üzerine - 27/04/2014





Ercan Erdem
E-Posta
Sayın Ahmet Hakan çözememiş.!!!!!!!! Neyi çözememiş? Mantığı. Neyin mantığını? Cumhurbaşkanı adayı olmak için Anayasamıza göre Üniversite Mezunu olma şartı mantığını.
Sayın Hakan 'Biri bana bunun nedenini izah edebilir mi? Ama mantıklı ve ikna edici bir biçimde.....' diyerek bir mantıklı açıklama bekliyor. İşte o aradığı izah, maddeler halinde aşağıda;

1 -Bu memlekete eğitimli!!!!!!! Cumhurbaşkanı lazımdır.

2 -Memleketimizde, eğitim denilince Yüksek öğrenim mezuniyeti anlaşılır.

3 -Ülkemizde Lise son sınıfa kadar verilen genel eğitim ve öğretim insan fıtratını geliştirmek için yeterli olamamaktadır.!!! Bu durumda Üniversite okumak şarttır.
Çünkü Üniversiteler de mesleki eğitim den öte insani gelişim, genel bilgi, kültür vb. çerçevesinde insan yetiştirilir..!!!!

4 -Bize meslek sahibi eğitimli bir Cumhurbaşkanı gerekir. Üniversiteler üzerine kısa bir araştırma yapınca görülecektir ki Cumhurbaşkanı olabilmek için çok çeşitli eğitimler vardır. Kısa örnekleri aşağıda.
Üniversite Bölümleri ( Meslekler ) Tanıtımı :
Adalet Bölümü, Ağaç İşleri Bölümü,......
Ağız Diş Sağlığı Bölümü,
.........................Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü (ABD ye yakın Cumhurbaşkanımız olur),
(Bakın burası önemli milleti uyutmak için iyi bir eğitim alanı olabilir)Anestezi Bölümü,..........
Antep Fıstığı Tarımı eğitimi,
Sümeroloji, Besicilik Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (Bu bölümden mezun Cumhurbaşkanı gizli belge ve tapeleri iyi tasnifleyebilir.), Enformatik Bölümü, Biyokimya Bölümü, Biyoloji Bölümü. Boya Teknolojisi Bölümü (İyi fırça kullanabilir),
Budama ve Aşılama Bölümü, Bulgar Dili ve Edebiyatı bölümü, Cam Bölümü, Cam Seramik Bölümü, Cevher Hazırlama Bölümü, Coğrafya Bölümü, Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü,
Çay Eksperliği Bölümü.................................... daha nice Cumhurbaşkanlığı mesleği var seç seçebildiğinden.
Kaynak : http://www.derszamani.net/universite-bolumleri-tanitimi-meslek-rehberi.html

5 –Bahsettiğimiz üniversite mezuniyeti şartı Anayasal bir zorunluluktur. İşin mantığı, tersinin Anayasa ya aykırı olmasındadır. İşte o kadar.... İnsan hakları, bireysel, haklar ve özgürlükler bakımından da düşününce çok mantıklıdır.!!!!

6 –Mantıksal açıdan değerlendirildiğinde esasında Cumhurbaşkanlığı makamı için belki de CUMHURBAŞKANLIĞI ÜNİVERSİTESİ Mezuniyeti aranmalıdır.!!!!
Bu bile daha mantıklı, adaletli ve fırsat eşitliği taşıyan bir sistem olabilir.

7 –Daha çok mantıklı şeyler yazılabilir. Ancak konuyu uzatmadan Sayın Hakan’a aşağıdaki kısa mektubu yazarak toparlamak isterim.

Sayın Ahmet Hakan,
Siz Üniversite mezunu olmayan birisinde yazarlık kabiliyeti, objektif bakabilme özelliği, empati, adalet duygusu, bireysel hak ve özgürlüklerin arkasında durabilme, muhakeme yapabilme özelliği veya eşitlik, özgürlükçülük vb. Bir sürü özelliğin olabileceğini düşünebilir misiniz?
Düşünemezsiniz.!!!!!!!
Eeeee...... madem düşünemiyorsunuz, bırakın yukarıda saydığım bazı hasletlere sahip birisi Cumhurbaşkanı olsun.
Bu da Anayasa ya göre ancak Üniversite mezunları arasında olabileceğine göre, mantıksızlığın mantığını aramak gibi beyhude inceliklere girmek boştur.
Ama zaten siz bunları biliyorsunuz değil mi? Sayın Ahmet Hakan.
Mesleklerin ve Üniversite mezuniyetinin bireysel saygınlıkları tartışılamaz. Ancak Ülkenin Cumhurbaşkanının saygınlığının, değerlerinin, görgüsünün, bilgeliğinin vb. hasletlerinin Üniversite mezuniyeti şartına bağlanmış olmasındaki trajikomik durum mantığı aradığınız mantık izahıdır.

Şu iki düşünürün sözü ile, saygılar sunarım.

‘’Eğer bir üniversiteden çıktıktan sonra öğrenilecek, daha çok şey olduğunu öğrenebilenler için, yüksek öğrenim yapmanın bir zararı yoktur.’’ Van Loon

"Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır... " Fuzuli


Ercan Erdem







Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.