booked.net
 
 

 

Damat

 ''EDEPSİZ'' Gila BENMAYOR 27.08.2002 - 11/05/2014





Adaletli Yargıç
E-Posta
Sayın Başbakan ilk defa ''edepsiz'' demiyor. Anlaşılan o ki sayın Başbakan'ın tahammülsüzlük anında en sevdiği nitelendirme budur. Sayın Başbakan'ın en büyük başarısı bu tahammülsüzlüğünü bazı kesimlerden gizleyebilmesidir. Bunu gizlemek için birbir tartışmaya girmemek gerekir. Giriyor mu? girmiyor bırakın seçim zamanlarını diğer zamanlarda bile TV ye başkalarıyla çıkabiliyor mu? Hayır ancak çanakçı yandaşlarla çıkıyor. Sayın Başbakan kendisini ve halkını iyi tanıyor. Kendisine hakim olamayacağını biliyor. Ya bir gün gelir halka da ''edepsiz'' deyiverirse ne olacak di mi ama? Ya anlaşılırsa nasıl bir kişiliği olduğu? Ya o %45'in bir kısmı anlayıverirse karakterini ne olacak o zaman? Tabii ya ülkemiz Hakettiği Cumhurbaşkanından mahrum kalırsa ne olacak? Sen nasıl koskoca Sayın BAşbakanı sinirlendirirsin Feyzioğlu ''kendine gel ve düşün. Bir daha sakın......''


'' Gila BENMAYOR 27.08.2002
....................................
Erdoğan, ‘edepsiz’i zabıttan sildirdi

GEÇEN hafta bu sütunda yer alan ‘‘Kadıköy'ün envanteri bir yıl sonra’’ yazısı üzerine okurlardan hayli faks ve e-mail geldi.

Burada küçük bir açıklama yapmak zorundayım: Yazıdaki amacım Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün icraatını anlatmak değil, sadece belediyenin Kadıköy'ü depreme nasıl hazırladığına ilişkin bilgi vermekti.

Yazı üzerine Kadıköy Belediye Meclisi üyesi Ercan Erdem ‘‘Siyasete Girilir mi’’ başlığını taşıyan kitabını göndermiş.

Aynı zamanda ANAP İlçe Başkanı olan Ercan Erdem, 1997-98 yılları arasında Güneş Taner'in siyasi danışmanı olmuş.

Erdem ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi de.

Kitabında, her iki meclis üyesi olarak anılarından sözediyor.

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarına bir işadamının sağladığı burs nedeniyle gündeme geldiği bu günlerde, Erdem'in özellikle İstanbul'un eski belediye başkanıyla ilgili anılarını okumak ilginç.

Mesela kitabın bir yerinde, İstanbul'da 1996 yılında yapılan Habitat II Konferansı için hazırlanan İstanbul CD-Rom'uyla ilgili bir pasaj var.

CD-Rom'da bazı devlet adamlarından bahsedildiği halde Atatürk'ten neden hiç bahsedilmediğini soran Ercan Erdem'e eski İstanbul belediye başkanı ‘‘edepsiz’’ demiş.

Daha sonra meclis zabıtlarında ‘‘edepsiz’’ yok edilmiş.

Erdem'in Habitat II ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili diğer bir anısı da şöyle:

İstanbul'da Habitat II Konferansı yapılacak ancak şehrin belediye meclis üyeleri dahi konferansın nasıl yapılacağını, belediyenin hangi aşamada devreye girdiğini bilmiyor.

Erdem bunları soruştururken, Recep Tayyip Erdoğan'ın konferans için New York'a gittiğini öğreniyor.

Aradan bir süre geçiyor ve günün birinde Recep Tayyip Erdoğan, televizyonda şöyle bir açıklama yapıyor: ‘‘Biz HABİTAT'ın ev sahibi değiliz.’’

Bunun üzerine Ercan Erdem mecliste ‘‘Madem Belediye Başkanı ev sahibi olmayacaktı, neden New York'a gitti. Gezmeye mi’’diye soruyor. Yer yerinden oynuyor.

Erdem'in, Erdoğan ile ilgili anlattıklarının yorumunu sizlere bırakıyorum.

Kitabın başlığına gelince.

‘‘Siyasete Girilir Mi’’ sorusuna Erdem ‘‘evet’’ cevabını veriyor.

‘‘Aktif siyasetin içinde olmak ve çeşitli platformlarda fikrinizi söylemek, onları savunmak bu ülke için yapacağınız en önemli işlerden biridir.’’ ''

İlgilenler için ilgili kitabın pdf dosya adresi:
http://ercanerdem.net/img/siyasategirilirmi.pdf




Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.