booked.net
 
 

 

Damat

 İstim arkadan gelecek gibi, ama, kazan da fazla ısındı...!! - 27/06/2014





Lami Kondakçı
E-Posta
Bakanlar kurulu, "terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine dair"-cafcaflı başlık taşıyan- kanun tasarısını TBMM'ne göndermiş.. Altı maddelik bir çerçeve yasa öngörülüyor, meclisteki görüşmelerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki gidişe göre, kenarından köşesinden ayarlamalar yapılacağı anlaşılıyor.Tasarının esas amacı, kürtçü silahlı unsurların stresini almak, İmralıda yatan "bilge" kişinin de durumunu bir ufak düzeltme niyeti de var.. Dağda yaşlanmış teröristler, imralıdaki'nin şartlarının iyileştirilmesini, müzakere yapar hale gelmesini ve bu sürecin bir yasal çerçeve ile götürülmesini ve hatta tarafsız bir gözlemci heyetinin, görüşmeleri izlemesini istiyorlar.. Aksi halde, çatışmasızlığın sona ereceğini, artık standart hale gelmiş bir blöf olarak masaya sürüyorlar. Kürtçü siyaset, silahlı silahsız unsurları bakımından farketmeksizin, maksimalist hamleleri seviyor, bu işi filim senaryosu sanan bir sinemacı/ vekil,(aynı zamanda kurye görevi de yapıyor) Diyarbakırda çoşup, yakın zamanda, "İmralı sakini size bu meydandadan hitap edecek" diye üfürdü..bir kadın vekil de, "önderimize özgürlük istiyoruz" derken, heyecanlandı, baygınlık geçirdi.. hükümet kanadı, Osloda, terörist unsurlarla, üçüncü bir tarafın gözlemciliğinde pazarlık yaparken yakalanınca, işi ağırdan almaya başladı, çünkü, yaptıkları iş, ceza kanunda ağır cezalık bir suça karşılık geliyor..
Yasa nasıl çıkar bilinmez ama, eğer yeterli netlikte olmazsa, görüşmeleri yapanların başı ağrır..
Cumhuriyet karşıtlarının temel argümanı, cumhuriyetin,dindarları ve kürtleri dışladığı tezi...Akp entelijansiyasında özellikle bu tez adeta bir şehir efsanesi halinde dillendiriliyor.. bölgenin dışında, bu dolduruşa gelenler marjinal seviyede,onun için partinin adını değiştirdiler, vekiller aynı, ad değişik olunca, Türkiye'nin demokrat kamuoyu'nun, ayılıp bayılacağını sanıyorlar..Değişik partinin yeni eş genel başkanı, eski partinin de bir zamanlar eş genel başkanı olan kişi, cumhurbaşkanı adayı olacak gibi görünüyor, demokrasi ve değişimden anladıkları, isim ve ünvan değişiklikleri.., Bu aslan demokratlara kimse de esaslı bir şekilde soramıyor,eş başkanlık, kadın kotası v.s diyerek mangalda kül bırakmıyorsunuz da, Diyarbakırda çocuklarını dağa kaptıran annelerin neden sizin kotanızda bir kontenjanı yok...???
Dindarlar, yıllardır iktidarda, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında, başbakanın,ki, kendisi Türkiye'nin ezeli ve ebedi siyaset mağdurlarındandır, uçak hangarındaki uçaklarının sayısı ve menzilleri sürekli artıyor.. kürtçü terör, artık, silahlarını masaya dayamış vaziyette devletle al ver yapacak seviyeye geldi.. bu iki gurubun mağduriyeti bitti,Yeni Türkiye'nin mağdurlarından ulusalcılar ve Atatürkçüler, mahkeme kapılarında yıllardır sürünüyorlar.. alevi yurttaşların ibadet özgürlükleri yok,... Torbalara doldurulan yasalarla, istimi arkadan getirmek istiyorlar ama, kazan istim tutar mı, orası şüpheli.!!..


Lami Kondakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.