booked.net
 
 

 

Damat

 Demirtaş'ın yeni yaşam belgesi.. - 15/07/2014





Tijen Parlar
E-Posta
Demirtaş da kendi vizyon belgesini açıkladı.. Yeni Yaşam Belgesinde nasıl bir Türkiye hayal ettiğini ve eğer seçilirse nasıl bir cumhurbaşkanlığı tasaavuru bulunduğunu anlattı..
Demirtaş, diğer adayların, dar bir çevre tarafından nomine edildiğini kendi adaylığının ise geniş bir istişare ve mutabakat sonucu oluştuğunu ileri sürdü.. Erdoğan, bir nevi kendi kendisi tarafından, İhsanoğlu nispeten sayıca fazla birkaç kişi tarafaından aday gösterilmiş dahi olsa, bu husus, Demirtaşın da İmralı ve Kandil mutabakatı ile eday gösterilmiş olduğu gerçeğini etkilemez..
Demirtaş, amacının,,ezilen öteki kimlikler için hükmetmek değil hizmetkar olmak olduğunu ileri sürdü ve bu söylem, Erdoğan tarafından neredeyse bire bir aynı kelimeler ile uzun zamandır dillendiriliyor..
Erdoğan ile Demirtaş bu önemli(kendilerince)hedefte birleşiyorlar..
Demirtaş, artık yeni yaşam inşa edecek sevityedeyiz dedi ve kendisi ve temsiline güvendiği etnik siyasete açık bir referansta bulundu..
Tekçi anlayış yerine popülist bir çoğulculuğa vurgu yaptı, çoğulculuk artık Türk demokrasisinin tabu veya hedef alanları arasında değil, tam tersine çoğunlukçu iktidar anlayışını aşmak için gündemde tutulan ve halkın geniş kesimi tarafından üzerinde mutabakata varılmış bir kavram..
Demirtaş, radikal demokrasiye vurgu yapıyor, Erdoğan'ın ileri demokrasisi karşısına radikal demokrasi kavramını çıkarıyor ve içini, envai çeşit meclisler ile doldurmaya çalışıyor.. Cumhur meclisleri adı altında, kadın gençlik, engelli meclisleri v.d gurupları karar mercileri haline getirmeye çalışacaklarını iddia ediyor..
Radikal demokrasi, bu tanımı ile,etnik, cemaat ve diğer toplumsal gurupları yönetime katan Korporatif Federalizme yaklaşıyor.
Demirtaş'a göre, toplumsal yön, ya Devlet otoritesini öne çıkaran bir istikamette olacak, ya da, radikal demokrasiye doğru evrilecek.Türkiye'nin geleceği için sadece bu iki alternatifi öngörüyor.bu yaklaşım,silah destekli etnik siyasetin bir muhtırası gibi..
Demirtaş, hizmetkar devlete yaptığı vurgu ile de Erdoğan ile aynı söylemi paylaştı..
Demirtaşın yeni yaşam belgesi, ile Erdoğan'ın vizyon belgesi sözde benzer hususlara işaret ediyorlar, özde ise ne diyorlar, ancak iş üzerinde anlaşılacak..


Tijen Parlar


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.