booked.net
 
 

 

Damat

 Parlamenter temsilde "hırpanilik" !! - 25/09/2014





Gülizar Tekin
E-Posta
Anayasaya göre, seçilen milletvekilleri, sadece seçim bölgelerini ve kendilerini seçen seçmenleri değil, bütün ülkeyi temsil eder.. Anayasal temsilin manası budur..
Bölge partisinin seçilen vekilleri de kılık kıyafetleri ve birikimleri itibarıyla temsil kabiliyetlerini haiz kimlikler.. farklı siyasal retorik kullanmak, farklı görüşler ileri sürmek, şiddeti kutsamadığı,teşvik etmediği sürece ifade hürriyeti içinde değerlendiriliyor. farklı ,sarsıcı ifadeleri yadırgama lüksü, etkin işlemesi amaçlanan demokrasilerde, yoktur ve de doğrudur..
Parlamentolar, siyasal demokrasinin en üst seviyede tecessüm ettirildiği kurumlar olarak, farklı bir mensubiyet ve farklı davranış kalıplarına ihtiyaç gösterirler..
Bu milletvekillerinden bir heyet Başbakan yardımcısını ziyaret etmişler, aralarında, ağırlıklı olarak, İmralı ve Kandil arasında, getir-götür- işlerii uhdesinde bulunan sayın milletvekili , kılık kıyafeti ile dikkati çekti.. normal şartlarda, okula öğrenci taşıyan servis araçlarının muavinler için dahi, öğrencilere kötü örnek sayılabilecek, bir görüntü özensizliği hali rahatsızlık yarattı..
Popülist laflarla, "halk tipi "savunması geçerli olamazl,..
özensizlik başka, halk tipi olmak-eğer amaç buysa -başkadır, Türkiye cumhuriyeti Başbakanlık makamı önemli bir makam olup, belli kurallara göre makam statüsü uygular, İmralı adasına veya kandil dağına gider gibi gildilmez, asgari nezaket gereği için de özen gerekir..
son derece rizkli aşamalardan geçen , çözüm sürecinde, bu laubali tavırlar, bir başka bayan vekilin yaptığı gibi, çocukça asker taşlamalar, bir başkasının, görev yapan askere,"senin devletin" gibi ayrımcılık tahrikli tavırlar, ucuz efelenmeler.. durumun ciddiyeti ile bağdaşmıyor...


Gülizar Tekin


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.