booked.net
 
 

 

Damat

 Demirtaş ve 30 "ölü" can.!! - 10/10/2014





Vildan Eroğluı
E-Posta
Kürtler Kobanide sıkışınca,, Demirtaş, Türkiyede, sokağa dökülün çağrısı yaptı..Sonuç, şimdilik 30 can kaybı , yüzlerce yaralı, yağmalanan şehirler,beldeler..
Demirtaş son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu ve belirli bir oy aldı, bu ülkenin, her zaman yanılan "yanılgın demokrat"'ları kendisini destekledi..Bugün, cumhurbaşkanlığının yeni tür demokrat adayı, sokaklara dökülün çağrısı yapan bir militana dönüştü, aradan geçen zaman sadece iki ay..
Siyasette acemi sayılmaz, hukukçu olduğu söyleniyor, yani,sağa sola, otobüslerin içindeki insanlara molotof kokteyli atan yüzü maskeli çocuklardan farklı olması gerek, ama değil, sokağa yaptığı çağrının Türkiye'ye ve kendi insanı dahil sadece beşeri sermayeye maliyeti 30 can...Basın toplantısında, "barışçı eylem " demek istedim diyerek, tornistan yapmaya çalıştı ama iş işten geçti.. Yaptığı çağrının karşılığı, ceza kanununda, "kamu Barışına Karşı Suçlar, bölümünde düzenlenmiş.. Normal, hukuk devletinde halkı neredeyse isyana çağıran siyasiler ve partilerini dut ağacı gibi silkelerler. ama, Türkiyede, açılım ve demokratik çözüm adı altında, neredeyse ikili bir hukuk düzenine geçildi, bölgede hukuk farklı uygulanıyor, birçok kanunsuzluğa göz yumuluyor.Ttürkiye'nin olduğu kadar, kürt vatandaşlarının da şanssızlığı, çapsız siyasetçilerin gündelik manevraları arasında sıkışmış olmakı..


Vildan Eroğluı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.