booked.net
 
 

 

Damat

 Diyanet İşleri Başkanı ve Din İstismarı.. - 19/11/2014





Nimet Haksever
E-Posta
633 saylıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluış ve Görevleri hakkında Kanun'un 3. maddesi, başkan'ın görevlerini düzenliyor, 1/7/2010 tarihindeki değişikliğe göre ,yeni haliyle,Kurumu temsil ve özetle, din hizmetlerinin etkin ve verimli sunulması için gerekli tedbirleri almak ile görevlindirilmiş bulunuyor..
Başkan,Ermenek'te maden ocağında hayatlarını kaybeden işçilerin bir kısmının cenaze namazını kıldırırken, "işçilerin, helal rızk peşinde çalışırken hayatlarını kaybettikleri için şehit sayılacakları,emeklerinin karşılığının alın terleri kurumadan verilmesi gerektiği, aynı zamanda da işveren'in gerekli emniyet tedbirlerini almakla yükümlü olduğu hususlarına değinmiş..
cenaze namazını kıldırması hususu da tartışmalı olmakla beraber, (cenazeler arasında ayırım yapılamaz,) esas sorun, dünyevi bir alan olan iş kazaları hakkında yaptığı değerlendirmeler..
Herkes, helal rızk peşinde çalışıyor ve ülkemizin sıralamada birinciliği yakaladığı iş kazaları ile insanlarımız hayatlarını kaybediyor,helal rızk için, iş yolunda, hayatlarını kaybedenler de çok, , Başkan'ın fetvasına göre, hepsi şehit sayılmalı, kimse, haram lokma peşinde değil, Antalya'da, iki kadın işçi, buhar kazanının patlaması ile hayatlarını kaybettiler, onlar da helal rızklarıının peşindeydiler..Diyanet işleri başkanı, işverenlere, işgüvenliği ve alın terleri kurumadan işçi haklarının verilmesi tavsiyesinde bulunuyor.. bu konu, diyanet işleri Başkanının düzenleme ve denetim görevi sahasında olmayıp,, devlet yetkililerinin görevinde ve sorumluluğundadır..
Ermenekte canlarını kaybedenlerin yakınları, iş güvenliğinin olmadığını, köle düzeninde çalışıldığını, defalarca haykırdılar,..
Diyanet işleri başkanı Soma ve Ermenek facialarına rağmen, sadece şverenleri sorumlu gösteren ve ilgili bakanları dolaylı olarak koruyan,konuşması ile, kanunun kendine verdiği görevin dışında, hakikatleri de tahrif edeerek, din istismarı yapmıştır...


Nimet Haksever


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.