booked.net
 
 

 

Damat

 Cemevleri' elektrik parası ödemeyecek...!! - 02/12/2014





Seher Gülcü
E-Posta
Avrupa İnsan hakları Mahkemesi, Yeni Bosna kültür merkezini yöneten vakfın başvurusunu sonuçlandırdı ve TC Devletini,AİH Sözleşmesinin ayrımcılık yasağı ile ilgili 14. maddesini ihlalden sorumlu tuttu..
Kültür merkezinin içinde Cemevi de var, ve Vakıf, elektrik faturası bedelinin, camilere sağlanan muafiyetten yararlanarak ödemek istemiyor... İç hukuk yolları tükenmiş , Diyanet işleri Başkanlığınca, Cemevi'nin ibadethane statüsünde kabul edilmemesi nedeniyle, davaları reddedilmiş.. Vakıf son çare olarak, AİHM'ne gitmiş..
AİH Mahkemesi, Cemevleri'nin de ibadet edilen yerlerden sayılarak, camilere tanınan muafiyetlerden yararlanması gerektiğine karar vermiş ve Cemevleri ile ilgili olarak ayrımcılk yapıldığını kararında belirtmiş..
Devlete altı ay süre vererek durumu nasıl düzelteceğini bildirmesini istemiş..
İnsan hakları Sözleşmesindeki düzenlemeler içinde, ayrımcılık yasağı, bir gurubu, cinsiyet,ırk, din,renk, dil v.d nedenlerle dışlamak anlamına geliyor ki, insan haysiyeti bakımından,adeta, yüz kızartıcı bir ihlal mahiyetinde, sayılıyor..
Artık, bu ithamdan kurtulmak ve Mahkeme'nin kararını bir vesile-i hasena olarak( hayırlı sebep) kabul edip, Cemevleri'nin ibadethane sayılmasının önündeki, engelleri kaldırmak zamanıdır..


Seher Gülcü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.