booked.net
 
 

 

Damat

  Chp ve melezleşme.. - 11/12/2014





Filiz Kantarcı
E-Posta
chp'nin, Süheyl Batum'u partiden ihraç etmesi ne anlama geliyor..Batum'un, ihraç işleminin, parti tüzüğüne uygun olmadığı ve "hiç olmazsa usule uyulsaydı" itirazları, meselenin bir başka vahim boyutu,Anayasa Prof. ve partide önemli görevler yapmış bir milletvekilini, partiden ihraç işlemi, yangından mal kaçırır gibi yapılmamalı..
Batum, radikal cumhuriyetçi, ulusalcı ve sonuçta özet olarak, Atatürkçü bir siyasi ekolden geliyor..
Aynı geleneğe yakın duran , Emine Ülker Tarhan da kısa bir süre önce partiden istifa etti..
Chp, tam da, akp liberallerinin ve kürtçü siyasetin istediği gibi, kurucu cumhuriyetçiler ve cumhuriyet projesinden sapmayanlar ile yollarını ayırıyor..,
Chp'de giderek, etnik ve mezhebi siyasetin propagandasını yapanların sesleri öne çıkıyor.. Etnikçi siyasetin chp'de temsilcisliğini yapan, bir değerli vekil, Tunceli isyanı ile ilgili olarak, chp adına, yayın yoluyla özür diledi.. chp'ne oy verenlerin kaçta kaçının, kendisi ile mutabık olduğundan habersiz, bir emri vaki ile, partiyi, cumhuriyet döneminin tartışmalı bir icraatı ile karşı karşıya getirdi.En azından ve siyasi etik zorunluluğu, disiplin soruşturmasına muhatap olması gerekirdi.. Dönemin şartları ve olayın oluşu bakımından, kim kimden özür dileyecek sorunu, öyle ayak üstü, tv. programlarında, "çoşkulanmalar" ile çözülecek ve hafife alınacak kadar basit değil, uluslararası boyutu var. v.s..
Televizyon programlarında ulu orta özür dileyenler,akp entelijansiyası ile birlikte, kabak tadı kıvamında, "cumhuriyet"i şeytan taşlar gibi, çekiştiriyorlar, Batum, partiden ihraç ediliyor.. aynı konuda, bir başka milletvekili de daha ileri giderek, isyancıların torunlarını meclise getirdi ve Bahçeli'nin Tunceli ziyareti hakkında ahkam kestirdi.nerdeyse, "gelmesin" diyecekler, parlamentoda temsil edilen bir parti, Tunceli'ye giderken , bu arkadaşlardan destur mu alacak... Sonuç olarak, çizdiği rota , chp'ni, Atatürk Cumhuriyeti karşıtı sulara doğru sürüklüyor..


Filiz Kantarcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.