booked.net
 
 

 

Damat

 Suriyeli mülteciler'in nüfus artışı oranı.. - 25/12/2014





Hediye Gündüz.l
E-Posta
Türkiyede kamplara yerleştirilen Suriyeli mültecilerin nüfusu yeni doğumlarla artıyor..
AFAD(Afet ve Acil Durum Yönetim başkanlığı) son raporuna göre,kamplarda yaşayan sığınmacıların %13'ü, kamp dışında yaşayanların da %14'ü hamiledir, kamp içinde yaşayanların %11'i, kamp dışında yaşayanların %3'ü doğum yapmıştır.
Hastahane poliklinik kayıtlarına göre, yaklaşık olarak, sadece 10 ilde, 3 yılda, 30.bin vatansız çocuk dünyaya geldi , kamp bulunmayan illerde de aynı sayıda doğum gerçekleştiği belirtiliyor.. kimliksiz çocuklar, Türkiyede kayıt altına alınıyor alınamayanların sayısı da yüksek) , Hama kentinden 7 çocuğa ile gelen ailenin 8'nci çocukları da Türkiyede dünyaya gelmiş.(gazete haberi).
Türkiyedeki mülteci sayısıı bakımından ( Ağustos itibarıyla, kayıt altına alınmış, 1 milyon 370 bin kişi olduğu varsayılırsa), mültecilerin nüfus artış oranı , Türkiye ortalamasının üstünde .( kayıt altında olanlar bakımından, yaklaşık.. %2.18)
2014 Ocak,TÜİK verilerine göre,Türkiye'nin nüfus artış oranı, bir önceki yıla göre, binde 13.7..
Suriyedeki sorunun çözümü yıllar alacak gibi gözüküyor, sonunda da, Suriye artık eski Suriye olmayacak, mülteciler, kamp şartlarında,hayatlarını nasıl tanzim edecekler, entegrasyon planlanıyorsa, başta nüfus arışı bakımından hangi çözümler gündeme gelecek..(Demografik olarak, arap nüfusunda yoğunlaşma, eğitim ve istihdam sorunları v.d..)

UNİCEF raporlarına göre, yaklaşık olarak; Suriyede iç savaştan 5.5 milyon çocuk etkilendi, 10 bin çocuk savaşta öldü,8 bin çocuk kimsesiz kaldı, sadece Türkiyede 450 bin çocuk mülteci bulunuyor..
İstanbulda ve diğer şehirlerde, annelerinin kucağında, yalınayak, başı kabak çocuklar, boyunlarında, "açız "yazılı kartonlarla dileniyorlar..
Filistinli mülteciler, tarihin en uzun ve ibret verici "mülteci trajedisi"'nin kurbanları olarak , Ürdünde, Lübnanda çile doldurmaya devam ediyorlar..
Suriyeli mültecilerin akibeti benzemesin..Sorun sadece, "sıcak çorba" meselesi değildir..


Hediye Gündüz.l


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.