booked.net
 
 

 

Damat

 Okullar yine tatil ..!! - 17/02/2015





Kevser yakın
E-Posta
Maarif vekaleti eski nazırlarından Emrullah Efendi'nin (1910-),, meşhur sözüdür, "şu okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederdim,."( iki başlı tedrisattan şikayet anlamında söylenmiştir, mahalle mektepleri ile maarifin yeni okulları arasındaki tedrisat ihtilaflarından doğan, sorunlar, için kullanıldığı söylenir.).
Osmanlı'nın yokluk dönemlerinde, bir başka bağlamda söylenmiş olsa da bir zihniyete işaret eder..
Bugün, İstanbul'u yönetenler de, Emrullah Efendi'nin o zaman yapamadığını, şimdilerde en ufak bir kar yağışında iuygulamaya koyuyorlar..
İktidar partisi, 21 yıldır İstanbulu yönetiyor,, Boğaza üçüncü köprü, Marmaray, araya bir adet daha lastik tekerlekli araçlar için alt geçiş, Karadenizi Marmara denizine bağlama, İstanbulu neredeyse kuzeyden batıya yaran kanal projesi, alınan ve üzerinde ihale şaibeleri dolaşan binlerce otobüs..v.s.. sayısız trafik çözümleme projeleri., ama elde var sıfır.. İstanbul artık, iki yakada oturan akrabaların, tanışların, birbirlerini görmek için adeta günler öncesinden, ulaşım planı yaptıkları, acayip bir megapol oldu, giderek de hasretler artıyor, ulaşım imkansızlaşıyor.. Bu sene kar yağışlar, ulaşımı büsbütün imkansız hale getirdi, tesellisi, barajlar doldu.. Mülki ve mahalli otorite hafif bir kar yağışında okulları iptal ediyor, işyerleri çalışma saatlerini ulaşım zorluğu nedeniyle değiştiriyorlar..Ufukta bir çözüm de gözükmüyor, hergün binlerce vasıta trafiğe katılıyor, Sonuçta, emrullah Efendi'nin hayaleti üzerimizde dolaşıyor, "ben dememiştim" diye..!!


Kevser yakın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.