booked.net
 
 

 

Damat

 Hava Kuvvetlerinde ve Mit 'te ani dönüşler.. - 11/03/2015





Halim Kanatlı
E-Posta
2012 yılında Suriye hava sahasını ihlal ettiği ortaya çıkan bir F4 uçağı düşmüş ve pilotlarımız şehit olmuştu, Kaza kırım raporlunda, teknik nedenler tartışılmış ve füze, uçaksavar veya makinalı tüfek atışı ihtimalleri yanında, pilotaj hataları da değerlendirilmişti..İyi yetişmiş, "astronot seviyesinde eğitim almış pilotların, neden, Suriye hava sahasını iki defa ihlal edip, alçak uçuşlar (61 m. irtifadan uçuş..) yaptıkları sorularına makul cevaplar bulunamamıştı.. Bu nedenler elendikten sonra, uçağın bilgisayarına "casus yazılımlar" yüklenmiş olabileceği de ihtimallerden biri olarak gündeme gelmiş ve bu uçakların bilgi işlemlerinin modernizasyonunu yapan İsrail de sorgulanmıştı..
Suriye, sınır ihlallerinde angajman kurallarımız biliniyor, kendi uçağımız da olsa düşürürüz açıklaması yapmış, bizim tarafın sert cevap veririr efelenmeleri havada kalmıştı..
Son günlerde, aynı tip uçaklar, keşifti, devriye uçuşuydu derken, yorgun bıldırcınlar gibi düşmeye devam edince, hava kuvvetleri bu uçakları ıskarataya çıkardığını açıkladı Komutan ve kurmay başkanı birlikte son bir uçuş yapıp törenle envanterden düşüreceklermiş..iki pilotun cenazeleri soğumadı, neyin töreni yapılıyor. Komutanlar bu uçuşu yapmasın, neme lazım, tsk, bir de komutanlardan olmasın.. Son kazadan sonra, uçakların ömrü teknik olarak 2020'lere göre planlandı diyen komutanlar, bu ani dönüşe neden gerek duydular..bir nedeni olması lazım..
Süleyman Şah türbesi tahliye edilirken bazı tanklarda da palet arızası çıkmış,kamyonlarla geri getirilmişler. bereket başka bir zayiat olmadı.....
Donanmamamız da kolpa davalar ile ağır bir hücuma uğradı, henüz oradan, Allah esigesin, bir "dümen kilitlenmesi" haberi almadık,insan endişe etmeden duramıyor....
Mit müsteşarı siyasete soyundu ve listeler bile belli olmadan, ani bir dönüşle, teşkilata gerisin geri, adeta, ışınlandı..Devletin tepelerinde, ani dönüşler çoğalmaya başladı.. Hayr'a alamettir umarız..


Halim Kanatlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.