booked.net
 
 

 

Damat

 Avrupa Parlamentosu üfürmüş.. - 13/03/2015





Feryal Gedik
E-Posta
Avrupa Parlamentosu, 12 şubatta Strasbourg'da yaptığı toplantıda, Irak ve Suriyedeki mültecilerin durumuyla ilgili aldığı kararda, yardım için uluslararası bir konferans toplanması çağrısında bulundu.
Batı ve pişekarları, Ortadoğuya demokrasi ihraç edeceğiz derken, milyonlarca insan zorunlu göçmen oldu, yüzbinlerce insan öldü, binlerce kadın köle olarak satıldı, yine binlercesi tecavüze uğradı..
Türkiyede, resmi kayıtlara göre iki milyona yakın mülteci var .. İstanbul dahil büyük şehirlerde, kış günü yalınayak çocuklar çöp konteynerlerinden besleniyorlar, kucağında çocukları ile kadınlar dileniyorlar..
Avrupa demokratları, uluslarası bir konferans toplansın, üç beş, her neyse, gönüllerden kopan bir yardım yapılsın kararı almış..
Cumhurbaşkanı her zeminde, milyarlarca dolarlık mülteci maliyetinden bahsediyor ve batı'ya, "bir el atın diye talepte bulunuyor.. Avrupa Parlamentosu da "konferans toplayın" kararı alarak, el atmış oluyor.!!
Aynı Avrupa Parlamentosu, AB üye devletlerine, Ermeni Soykırımını tanıyın, çağrısında bulunmuş..
Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılmasına dair Sözleşme 1948 tarihli olup 1951 yılında yürürlüğe girdi, ve "soykırım" suçunun tanımı teknik olarak yapılmış bulunuyor.. 1915 olaylarının soykırım suçunu oluşturmadığı uluslararası hukukta çoğunlukla kabul görüyor.. Bazı çevrelerce dış politika enstrümanı olarak sürekli gündemde tutuluyor..
Ermeni sorunu üzerindeki yaratılan bu müphemiyet ile ilgili önemli bir dava AİHM önünde ve nihai karar bekleniyor.(.Perinçek v.İsviçre davası )
Avrupa Parlamentosu tarihi bir olay üzerinden, ve yargısız olarak, hukuk ihdas etmekle uğraşıyor..Uluslararası hukukta bu mümkün değil, günümüz dünyasında, çocuklar aç, kadınlar köle pazarlarında satılıyor,tecavüze uğruyor.. her gün binlerce mülteci adayı,derme çatma teknelerle kaçmaya çalışıyor, denizlerde boğuluyor.. bu insanlar için, "konferans geyikleri"nden başka bir şeyler yapmak gerekmiyor mu !!


Feryal Gedik


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.