booked.net
 
 

 

Damat

 Hdp ve Türkiyeli'leşme... - 21/04/2015





Mehpeyker Kanatçı
E-Posta
7 Haziran seçimlerinin temel tartışma alanlarından biri de, Hdp'nin barajı aşıp aşmamasıı olarak, gündemi işgal ediyor...
Hdp parti olarak seçimlere girerek baraj riskini göze aldı ve " baraj altında kalırsak Türkiye düşünsün" dedi.. Seçim sonucunun sorumluluğunu, ağırlıklı olarak Türkiye'nin batısındaki seçmen'in üzerinde bıraktı.. Batıdaki yurttaş da durum değerlendirmesi yapıyor, Her dem kürtçü hareketi desteklemiş olanlar, Hdp'nin Türkiye'li bir parti olma yolunda olduğunu ve barajı geçmesi halinde, demokrakleşme sürecinde bir eksiğin ( baraj ayıbı) fiilen de, olsa ortadan kalkacağını ileri sürüyorlar..Oslo sürecinden bu yana, iktidar ile iş pişirdikleri için güven sorunu var..Eş genel başkan, gurup toplantısında "başkan yaptırmayacağız" dedi ama , merdiven altı görüşmeler sürüyor ve "Dolmabahçe mutabakatı " da içi nasıl doldurulacağı bilinmeyen dolmalık biber gibi ortada..
Seçime 45 gün kala, seçim beyannamesi açıklandı, tam da benzettikleri, gök kuşağı gibi, renga renk, 12 başlık altında her konuya değinilmiş..kadın bildirgesi ayrı bir toplantıda açıklanacak..İnsan hakları vurgusu altında yeni bir toplum, yeni bir adalet düzeni vaad ediliyor.. Oy verme yaşını 16'ya indirme, Türkiye'den ziyade, bölgede yıllardır sokaklara sürdükleri gençlere yönelik..
Askeri ve bürokratik Vesayet vurgusu hala yerini koruyor ama bugün sadece siyaset'in vesayeti hüküm sürüyor.geçerliliği yok..
Güvenlik nedenleri ile yapıldıklarını iddia ettikleri Hidroelektrik santrallerinin ve barajların durdurulması , hasta tutsakların derhal serbest bırakılması, tarihle yüzleşmek, hakikatleri araştırma komisyonu kurulması,soykırım ve katliamlar ile ilgili olarak devletin özür dilemesi, AB tam üyelik müzakerelerininin "kendi ilkeleri" çerçevesinde yürümesi, yerinden yönetim, yerinden kentsel dönüşüm,su kullanım hakları, savunma ve güvenlilk harcamalarının azaltılması,( örgüt, orta doğu şartları nedeniyle silahını muhafaza ederken..), vicdani ret ( bölgedeki asker kaynağının kısıtlanması..) çok dilli ve ana dil temelinde eğitim, kadın başlığı altında,Kobane ve Rojava kadınlarına selam,gibi, örgütün savunduğu taleplere diğer başlıklar eklenmiş.. Geziye de, Kobani Rojova direnişi bağlamında ince bir atıf var ama, gezi olaylarında, iktidarı rahatsız etmemek oportünizmi ile gezicileri yalnız bıraktıkları biliniyor..
Sonuç olarak, satır aralarında terör örgütünün taleplerinin yerleştirildiği ve diğer "biz" lere de çeşitli renklere bulanmış havuçların sallandırıldığı bir seçimı beyannamesi ile seçmen karşısına çıkıyorlar. ..


Mehpeyker Kanatçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.