booked.net
 
 

 

Damat

 Paralel yapı MGK ve Akdeniz.. - 30/04/2015





Mücap Seçen
E-Posta
Seçim öncesi son MGK toplantısı yapıldı..oldukça uzun süren toplantı sonucunda , paralel yapı ile mücadele konusundaki gündem maddesi öne çıktı.. Mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bilgisi verildi.. Akp iktidara gelmeden önce, irtica başlığı altında, iç tehdit olarak algılanan yapılar değerlendirme konusu olurken, 2002 sonrası mgk toplantılarında bu başlık kaldırıldı.. 7 şubat ve 17/25 Aralık süreçleri sonucu, cemaat ,paralel yapılanma tanımıyla, iç tehdit haline geldi ve MGKi gündemindeki yerini koruyor..MGK 'nun gündemlerinde artık iki ana madde üzerinden iç tehdit değerlendiriiyor.. Bölücü terör ve paralel yapılanma..
Hal böyle olmasına rağmen, ortada tuhaf bir durum var, bölücü terör'ün kurucusu ve dağda yaşayanları ile diyalog kanalları üzerinden bir nevi müzakereler sürdürülüyor.. Paralel yapı ile de diyalog halinde olunduğunu, başbakan bizzat kendi itiraf etti.. eşi ile beraber, cumhurbaşkanı ve başbakanın bilgisi dahilinde 2013 yılında, Pensilvanyadaki malikanesinde, paralel yapının lideri ile, görüşme yapmışlar.. Adeta bir dergah itibarı gören, Pensilvanya'daki malikaneye, hani nerdeyse yüz sürmeye,, gitmeyen devlet ricali çok az..
Çözüm süreci istedikleri gibi sonuçlanırsa, terör örgütü, iç tehdit değerlendirmesi olmaktan çıkarılacak (fiilen zaten çıkmış durumda), Pensilvanya ile, hin-i hacette, bir uzlaşma , uzak ihtimal değil, kanalların açık tutulduğu anlaşılıyor.. Paralel yapılanma, yakın zaman önce, iktidar'ın, "ne istediler de vermedik" kıvamındaki dostlarıydı, her an her şey değişebilir.. bölücü terör ile . kankalık seviyesinde olmasa da ,bir muhabbet sürüyor..
Dün muhterem hoca efendi, bugün haşhaşi, dün bebek katili, bugün çözüm ortağı,yakın zaman da tam tersi de olabilir..
Mgk'da ,reel politik bakımından,nerdeyse hayali sayılabilecek bu muhabbetler üzerine ,nafile müzakereler yapılırken, Mısır, Yunanistan ve Rum tarafı bir araya geldi, Adeniz'in enerji nimetleri üzerinden üçlü zirve gerçekleştirdiler.. Kıbrıs adası'nın mücavir ülkelerinin ortak malı olan zenginlikleri nerdeyse üleşiyorlar.. Hala,"Uyan baba"'ya gelmedik mi..!!


Mücap Seçen


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.