booked.net
 
 

 

Damat

 Papa ve Dünyanın geleceği.. - 19/06/2015





Münevver Sever
E-Posta
Papa Francesco çok önemli bir genelge yayınladı ve kapitalizmin çevreyi tahrip ederek, iklim değiişlikliğine neden olduğunu ve sonuçta doğal dengeyi bozduğunu, acil önlemler alınması gerektiğini ileri sürdü. Katolik dünyasının ruhani liderinin, kapitalizm üzerinden dünya işlerine sert bir müdahalede bulunma ihtiyacı hissetmesi önemli bir dönüşüme işaret ediyor. Masonik ilişkiler ve kirli finans oyunları dedikoduları ile moral kaybı yaşayan Vatikan'ın, kapitalizm'e cepheden eleştiri getirmesi ve sistemi, gezegeni talan etmekle suçlaması, meselenin aciliyetini gösteriyor.
Papa , Tanrı'nın yarattığı dünyanın gelecek kuşaklara, " enkaz" halinde teslim edilebileceği tehlikesinin giderek arttığı ve bu nedenle acil bir işbirliğinin gerektiği endişesini paylaşıyor.....
Papa bu kaygılarını, Fener Rum Patrikhanesi ile birlikte hazırladığı kapsamlı bir bildiri ile dünyanın dikkatine sundu ve kendi teşkilatlarına bu doğrultuda çalışma talimatı yayınladı..
"Ortak evimiz "olarak nitelediği Dünyanın geleceğinin tehlikede olduğu ikazı yeni bir dönemin başlangıcı sayılmalıdır
Papa, tüketimin, ihtiyaçlar kadar olması gerektiğine, aşırılaşmasının mahzurların sürekli olarak dikkat çekiyor..
Aşırı tüketim ve aşırı kara yönelik ölçek büyümeleri üzerinden, küresel ısınmaya, çevre kirliliğine,gıda dağılımındaki adaletsizliklere dikkat çekiyor.
Suyun bir ticari meta olmadığı ve tüm insanlığın ortak mülkiyetinde olduğu vurgusu yapıyor. Bu bildirinin, bir çok çevrenin huzurunu kaçırması ve büyük bir husumet cephesi doğurması tehlikesine rağmen cesaretle meselenin üzerine gidiyor..
Hazreti Peygamber yüzyıllarca önce aynı konulara dikkati çekmiş, çevre hassasiyeti, ağaç dikimini teşvik etmesi, ormanları korumaya önem vermesi, avlanma konusundaki hassasiyeti, insanlığın ortak mirası olan dünyanın korunması kaygısı, Medine Sözleşmesine de yansımış. Diyanet, bu konulara gereken önemi vermek zorundadır..
Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle artacak göçler konusunda insanlığı uzun zamandan beri uyarıyor..
Cenevredeki, ülkeler içindeki yerinden edilmeleri izleme merkezi, "Doğal afetler, dünya çapında savaşların ve çatışmaların birlikte sebep olduğundan on kat fazla insanın yerinden olmasına yol açtı" bulgusunu açıkladı.. Silahlı çatışmaların dünyanın her yerinde giderek yayıldığı gerçeği de ilave edilince, tehlikenin boyutları ortaya çıkıyor....
Sonuç olarak, dünya ve insanlık alarm veriyor,


Münevver Sever


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.