booked.net
 
 

 

Damat

 Terör, uzlaşma.. - 30/07/2015





Gülistan Toprak
E-Posta
Çözüm süreci sona erdi ve bir anda yüksek yoğunluklu çatışma ortamına geçildi.. Hava bombardımanları sonucu, açıklamalara göre, şimdilik, 200 teröristi etkisiz haler getirildi.. Yurt içi ve dışında belirlenen terörist unsurlar hava hücumları ile yok ediliyopr.. Düşük yoğunluklu savaş konsepti terkedildi, örgütün şehir yapılanmaları, güvenlik güçlerini katlediyor.. şehit haberleri, ajans saatlerine göre değişiyor, artıyor..
Müzakere muhabbetinden savaş şartlarına geçişin esbab-ı mucibesi net değil,, rivayet muhtelif, siyaset kaygısı, milliyetçi oyların cazibesi , terörün bölgede, sürecin rehavetinden bilistifade, kanalizasyon çukurlarına kadar hakimiyet sağlamış olduğu..v.d , Gelinen noktada, ortak değerlendirme, terör'ün başıboş bırakılarak, teröristle müzakerenin maliyetinin yüksek oluğu, olacağı, noktasında..
İş işten gerçti, olan oldu, Etnik kalkışma'nın hangi tekniklerle, demokratik bir düzende asimile edilmesi konusunda, devlet'in herhangi bir yönlendirici akla sahip olmadığı gerçeği ve bu kadar kritik bir süreci, akiller, ada sefaları, dağa mesajcı göndermek gibi ,aşiret tarzı barış teşebbüsleri ile sürdürmenin naifliği,, devlet düzeni'nin bilançosuna şimdilik yansıyanlar ..
Milli istihbarat teşkilatı kullanılarak başlatılan tezgah altı müzakereler, hava kuvvetlerinin, -üzerinde şehit adları yazılı- bombaları ile dağın taşın bombalanmasına dönüştü..
Uzlaşma arayışları barış adına yapılır, havadan bombalamalar ise tenkil (yok etme) amacına dönüktür..
Kısa zamanda bu kadar ölümcül bir dönüşümün mimarları, her kimlerse, özel bir kutlamayı hak ediyorlar.. toplumsal barış ne yazıktır ki, artık, "araf" tadır....


Gülistan Toprak


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.