booked.net
 
 

 

Damat

  Komutan.. - 05/08/2015





Mehmet Kalaycı
E-Posta
Askeri Şüra toplandı ve Kara Kuvvetleri Komutanı yeni Genelkurmay Başkanı oldu..
Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesindeki tarihçe başlıklı bölümde,;
"tarih sürecinde siyasi düzeni askeri düzenle birlikte doğup gelişen Türkler.." girizgahından sonra ,
Türkiye'nin, orta doğu, kafkas ve Hazar havzasındaki enerji kaynaklarına yakınlığı ve enerji ulaşım halkasının merkezinde olması sebebiyle stratejik öneminin daha da arttığı vurgusu yapılarak,
Bölgedeki köklü değişiklikler ve beraberindeki sarsıntıların, Türkiye'nin bir güven unsuru olarak varlığının önemine işaret ettiği değerlendirilmesi yapılıyor..,..
Genelklurmay Başkanlığı'nın gerek jeopolitik yaklaşımı ve gerekse bölgede gerçekleşen alt üst oluşlar birlikte değerlendiririldiğinde, tarihi görevi, sorumluluğunun farklılığı ve önemi ortaya çıkmaktadır..
Genelkurmay Başkanlığı'nın, bahse konu değerlendirmesine göre,
Genelkurmay Başkanı, silahlı kuvvetlerin komutanıdır, savaşta başkomutanlık görevini Cumhurbaşkanı adına yerine getirir.. Silahlı kuvvetlere komuta etmek, savaşa hazırlanmada, hizmet ilkeleri ve programları, Genelkurmay Başkanı'nın sorumluluğundadır..
Genelkurmay'ın fonksiyon tanımının tarihsel ve günümüz gerçeklerine göre taşıdığı önem nedeniyle, komuta mevkii,, siyasetin emir subaylığı dışında bir mahiyet taşımaktadır..
Genelkurmay, yakın geçmişte, siyasete gereksiz müdaheleler ve siyasete "abartılı biat" tavırları arasında bir salınım içinde, iki önemli komplo ile karşı karşıya kalmış ve 4 Temmuz 2003 Süleymaniye'de seçkin askerlerinin başına çuval geçirilmesine ve daha sonra da Ergenekon sürecinde itibarına yapılan saldırılara karşı meşru ve yasal savunma insiyatifi alamamıştır....
Ülke sınırları içinde ve dışında çatışma alanları artmakta ve Türkiye Cumhuriyeti'nin beka sorunu gündemi tehdit etmektedir..
Özetle, TSK bir STK ( sivil toplum kuruluşu) değildir..Hem misak-ı milli sınırları içinde hem de sınırlarımızla irtibatlı havza ölçeğinde büyük bir sorumluluk ile karşı karşıyadır..


Mehmet Kalaycı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.