booked.net
 
 

 

Damat

 Gerçek demokrat - 03/09/2015





Cemil Kalender
E-Posta
Türkiye'nin yeni nesil demokratı... Ağbisi dağda, kendisi parlamentoda.

Bazen terörist ağzı ile konuşuyor, terör örgütünün şehirlerdeki uzantılarını sokağa döküyor, insanlar öldürülüyor bazense yarım asırlık demokrasimize sazı ile yol gösteriyor.

Terör her gün canlar alırken, bölgede katliamlar yapılıyor iddiası ile batı merkezlerine Türkiye'yi jurnal ediyor.

Dağda ovada binlerce terörist güvenlik güçlerini pusularda katlederken, pişkin bir fütursuzlukla, devlet merkezli bir gladyo örgütünün varlığından şikayet ediyor.

Terör, bölgesine sağlık hizmeti götüren bir doktoru katledince, "sağlık mensupları en kirli savaşta bile hedef alınmamalı" diye, retorik oyunları yapıyor. Bu beyanların mefhum-u muhalifinde ne anlam çıkar hiç düşünmüyor.

Hükümete bakan veriyor, teröre karşı tezkereye muhalefet ediyor.

HDP bileşeni partinin üyesi, bakanlık teklifini kabul etmeyince, ittifak hukukundan bahsediyor, terör tarafından katledilen askerin, polisin, doktorun, öğretmenin hukukunu es geçiyor.

Bölgede, sözde özerklik ilan edenler için, mazeretler arıyor, meşru talepler gibi göstermeye çalışıyor, güvenlik güçlerine ateşkes çağrısı yapıyor.

Demokrat olmanın birinci şartı, zihinsel özerkliktir. Aklı, fikri, vicdanı bağımsız olmayandan demokrat olmaz, mesele, silaha yaslanmış özerklik hayalleri kurmak değil, gerçek demokrat olmaktır.


Cemil Kalender


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.