booked.net
 
 

 

Damat

 Meleklerin cinsiyeti..!! - 07/09/2015





Güney Genç
E-Posta
Yine Dağlıca'da kurulan tuzaklarda yaralılar var, askerlerimiz öldü. Çözüm sürecinin rehaveti ve askeri operasyon kapasite zaafları bir araya gelince, el yapımı bombalar ile ağır kayıplar veriliyor, milletin moral değerleri etkileniyor, silahlı kuvvetler prestij kaybediyor.

Sorun, siyasi ve askeri olmaktan çıkmış ve bir milli beka sorunu haline gelmiştir. Bugün Türkiye, siyasi tarihimizde örneği olmayan, politik bakımdan melez bir hükümet yönetimi /yönetimsizliği altındadır.

Askeri araçlar, belediyelerin bazılarının kazdıkları yollara yerleştirilen, uzaktan kumandalı el yapımı bombalar ile patlatılmakta olup son patlamalarda uzun süre kayıplar hakkında bilgi edinilememiştir.. bağımsız/amatör ve yönetim kifayeti tartışmalı seçim hükümeti kayıp envanteri açıklaması yapmaktan kaçınmış ve bu işi askere bırakmış ve Genelkurmay da yeterli bir çabukluk ile duruma vaziyet ettiği intibaını, kamuoyuna verememiştir.

Genelkurmay, kronikleşmiş bir sorun olan ve daha uzun süre güvenlik meselesi olarak gündemde kalacak olan, bölge savunma stratejilerinde, yeterli bir konsept geliştirememiş veya "çözüm muhabbetleri nedeniyle" atıl bırakılmıştır. Sadece son bir kaç ayın kayıp hanesi, başka bir izah tarzına imkan vermemektedir.

Terör ile müzakere sonucunda herhangi bir çözüme ulaşılamayacağı, terör örgütünün her türlü operasyonsuzluk halini suistimal ederek meskun mahalleri ve buralardaki silahlı unsurları ağır silahlarla ve patlayıcılarla tahkim ettiği açığa çıkmıştır. Genelkurmay, acilen Nato'dan özerk ve özel teçhiz edilmiş bir kuvveti (ordu seviyesinde) bölgede konuşlandırmalı ve istihbarat başta olmak üzere operasyon insiyatifini inhisarına almalıdır. Uluslararası mafya teşkilatı gibi çalışan güçlerin su kaynaklarına hakimiyet ve enerji paylaşım kavgaları arasında, güvenlik ayağı boşa alınmış, naif çözüm süreçleri ile ülke kan ve güç kaybetmektedir.

Bu ahval ve şerait içinde,tekrar seçim, ancak, "meleklerin cinsiyetini tartışmak" kadar önemlidir.



Güney Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.