booked.net
 
 

 

Damat

 Rus Büyükelçisi'nin ağzındaki bakla !! - 14/12/2015





Rüstem Denizci
E-Posta
Türkiye ile Rusya arasındaki derin kriz hakkında konuşan Rus Büyükelçisine göre, ilişkiler derin dondurucada değil, tel dolapta, sürekli sıcak mesajlarla bozulmaya terkedilmiş gibi. İkili ilişkilerde hava hafiften limonileşince, moda anlatımla, ilişkiler, önce buzdolabına konuyor, bir kademe sonrası derin dondurucuya konuluyor ve beklemeye alınarak , tekrar ısıtılmak üzere uygun zaman kollanıyor,.. Rusya ile mevcut krizde; ''BÜYÜKELÇİ, İLİŞKİLERİN ESKİSİ GİBİ OLAMAYACAĞININI , 24 KASIM ÖNCESİ VE SONRASININ İKİ FARKLI DÖNEM OLARAK TANIMLANACAĞINI'' ileri sürmüş.... DİPLOMATİK DİLDEN, KONUŞMA DİLİNE ÇEVİRİNCE, İLİŞKİLERİN, BUZDOLABINA KONMADAN DOĞRUDAN DERİN DONDURUCUYA KALDIRILDIĞI DÜŞÜNÜLEBİLİR, FAKAT, MUKABELE-İ BİLMİSİL OLARAK , TÜRKİYE'YE KARŞI ALINAN VE HER GÜN DOZU ARTTIRILAN MÜEYYİDE MAHİYETİNDE TEDBİRLERE BAKILINCA, hiçbir koruyucu rezerv, marj muhafaza edilmeden, meselenin tel dolaba terkedildiği tehlikesini de yabana atmamak lazım..Buzdolabından önce tel dolaplar vardı ve günlük tüketime uygun bir saklama yeri olarak kullanılırlardı..tel dolapta gününü geçiren ,süresini geçiren yiyecekler bir daha servise konamazdı. Özetle doğal ömrü bakımından, bozulurdu, çürürdü.
İç politikada da, çözüm sürecinin, buzdolabında olduğu söyleniyor ama, bölgede ve mücavir alanlarda olanlar bakılırsa, ( Kandil, Suriye, Irak), süreç te, tel dolabında muhafaza edeilmeye çalışılıyor ki, fazla bir ömrü olduğunu söylemek zor, her şeye silbaştan başlamak gerekebilir.. Ortadoğuda haritalar yeniden çiziliyor diye her ihtilaflı alana damardan girmeye çalışan dış politika aklı, bu arada Rusya ile de askıya alınmış ilişkileri tel dolapta yaşatmaya çalışıyor.. Doğalgaz, turizm, ihracat nükleer santral v.d kayıp ve risk alanları, kalemleri ile Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışan büyük elçi bir konuyu ağzından kaçırmış veya bilinçli olarak kamuoyuna enjekte etmiş..
Rus SU24 uçağının angajman kurallarına göre vurulduğu açıklanmıştı, Büyükelçi'nin iddiasına göre, söz konusu Angajman Kuralları, "1971 tarihli ve Türkiye ile Suriye arasında kabul edilmiş( 5 millik angajman kuralları bu anlaşmaya dayanıyor) olup, Rusya bakımından bağlayıcı değil, Suriye'nin paylaşılmasında, koaalisyon güçlerinin başını çeken ABD ile Rusya arasında, uçağın düşürüldüğü hava sahasını da kapsayan farklı bir uçuş regulasyonu geçerli, Rus Savunma Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasındaki anlaşmaya göre ( 30 Ekim 2015 tarihli), Abd, bölge uçuşlarına ilişkin olarak koalisyon güçlerine bilgilendirme yapıyor ve bu bilgilendirme doğrultusunda taraflar birbirlerine karşı havada silah kullanmıyorlar, hatta,silahları hedeflemiyorlar..
Rus büyükelçinin iddiasına göre, Koalisyona iştirak eden üye devletler, farklı bir uçuş güvenliği kodları içinde,operasyon yapıyorlar. Bu iddiaya göre,Türkiye ile Suriye arasındaki angajman kuralları, koalisyon güçleri bakımından geçerliliğini kaybetmiş durumda.. Rusya, Türkiye'yi itham ederken bu anlaşmaya güveniyor olabilir. Türkiye bu uçuş hakkında bilgilendirilmemiş ise, ortada bir "ayı tuzağı" var demektir.. İktidara yakın kalemlerce ileri sürülülen yanıltılma ihtimalini, büyükelçi doğrulamış oluyor.
Her yer tuzak dolu, Türkiye, mayın tarlasında yürüyor gibi.


Rüstem Denizci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.