booked.net
 
 

 

Damat

 Cendere... - 24/12/2015





Koray Kalafatçı
E-Posta
Ortadoğu ve mücavir alanlar bakımından ülkemiz hergün artan risklerle kuşatılıyor...

Rusya, uçak krizinin ardından, Ermenistan'da bulunan askeri kompleksini tahkim ediyor. Suriye'de olduğu gibi (S-400), yeni nesil, uzun menzilli ve yüksek hızlı (nerdeyse birkaç metre hata payı ile) müdahale kabiliyeti olan füzeleri konuşlandırıyor.

Terör örgütü ve siyasi kanadı ile açık temas halinde, destek ve işbirliği görüntüsü veriyor. Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda Rus kökenli teröristlerin yakalandığı bilgisi var.

Son olarak da, kürt halkı temsilcilerine her türlü desteğin direkt olarak verileceği bilgisi, bizzat Rus yetkililerince sızdırıldı.

Bu beyan ve ilişkilerin, Türk-Rus krizine tercümesi; terör örgütünün ülke içi operasyonlarda destekleneceğinin ( mevcut desteği arttıracağı), üstü kapalı olmadan ilanı.

İran, Rusya ile ortak hareket ediyor ve terör örgütü ile içli dışlı garip bir ilişkisi var. Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Türkiye ziyaretinin ardından, bağımsızlık ilanı için referandum hazırlıklarına başladı.

Musul'da bulunan askerlerin apar topar geri çektirilmesi istendi (Rusya da aynı talepte bulundu), Obama bile başka işi yokmuş gibi, Irak merkezi yönetiminin egemenlik hakları ile ilgili hasssasiyetini öne sürerek, "Musul'u terkedin" ricasında bulundu..!!

Fiilen işgal edilmiş, üç parçaya bölünmüş, her türlü operasyonel gücün cirit attığı, Irak'ın egemenlik hassasiyetinden bahsetmek, ironinin de ötesinde, uluslararası kamuoyunu, aynı zamanda "ebleh" yerine koymak demek...

Suriye sınırımızın hali meydanda, Fırat'ın batısı doğusu, kırmızı çizgi, mor çizgi derken, kuzey koridoru akdenize ulaşmak üzere.

Uçuşa yasak bölge talebimiz, Türkiye'ye yasak bölge halinde uygulanıyor. Koalisyon güçleri ve uçağı düştükten sonra da Rusya, kendi fiili angajman kurallarını dayatıyor.

Rusya'nın gazına karşı, İsrail gazını ikame etmenin maliyeti, Kıbrıs'ta bulunan askeri gücün çekilmesi, garantörlükten ve Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervlerinde hak iddia etmekten vazgeçme riskini içeriyor.

Türkiye'yi sadece bir enerji koridoru olarak kullanıp, bahşiş mahiyetinde bir geçiş ücretine mecbur ve mahkum etme planlarının serviste olduğu tehlikesine karşı hangi tedbirler alınıyor?

Rus uçağının düşürülmesinin bile ABD prodüksiyonu olduğu imaları artık iktidar kaynağı olan köşelerde, açıkça dillendiriliyor. İktidara yakın kaynaklar, Suriye ve Irak'ta masadan uzak tutulmak için, Türkiye'ye kumpaslar kurulduğu iddiasındalar, dışta ve içte (cemaat, çözüm sürecinde meskun alanların silahlandırılması v.s) "kumpas yeme" konusunda istiap haddinin aşıldığı ve bir an önce acil eylem düzenine geçme zorunluluğu ortada.

Demokratik Toplum Kongresi denen terör türevi yapı, demokratik özerklik ilanı ve statüsüz halden çıkma aşamaları, gündemli bir toplantı hazırlığında. Silahlı çatışmalar devam ederken, fiilen kamu erkini paralize edip, paralel bir yapıyı uygulamaya sokmanın bir sonraki aşaması, uluslararası güçleri bölgeye davaet etmek olabilir...

Hükümete yakın kaynakalardan anlaşıldığı kadarıyla, bu cendereden çıkmak için elde yalnızca, terör suçundan ağılaştırılmış müebbede mahkum, terörist başı kartı var.

Bu kart, "kupa ası mıdır ,yoksa sinek 2'li midir?" yakında anlaşılacak...

Masada Türkiye'nin üniter birliği dahil, Cumhuriyetin manevi birikimi de var. Şans oyunlarında, iyi şanslar da denir, şeytanınız bol olsun da. "Allah yardımcımız olsun" demek bugünkü duruma en uygunu...


Koray Kalafatçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.