booked.net
 
 

 

Damat

 Fistan ve postal... - 02/02/2016





Hayati Gezici
E-Posta
Başbakan, son Suudi Arabistan gezisine Genelkurmay Başkanı'nı da götürmüş, Savunma sanayiinde işbirliği yaptıkları konuların çokluğundan, yüksek düzeyli stratejik işbirliğinden ve bu nedenle de Genelkurmay Başkanı'nın gezilere katılması gerektiğinden bahsetmiş... Devlet'in üst kademelerindeki uyumu da sözlerine eklemeyi ihmal etmemiş...

Başbakan, Kral ve Genelkurmay Başkanı aynı kare içinde verdikleri fotoğraflar medyaya yansıdı. Suudi hanedanı da açık renk kumaştan yapılmış "Fistan" adı verilen giysileri kullanıyor, başlarına da geleneksel, Şimağ (eşarp) ve etrafında İgal (siyah renkli sertleştirilmiş bez) takıyorlar. Arap yarımadası 16.yy'dan I'nci Dünya Savaşı'na kadar Osmanlı yönetimindeydi. Balkan Savaşı sürecinde, bölgede Osmanlı askeri etkisinin azalmasını fırsat bilen vahabiler el çabukluğu ile bir krallık kurdular.

AKP iktidarı, Mekke ve Medine kutsallar bakımından, Suudiler ile özel bir dostluk içindeler, ilişkinin siyasi, ekonomik boyutlarının dışında uhrevi manalardaki kalp, iman, inanç birliği daha belirleyici.

İktidar zirvelerini, her vesile-i hasena ile Riyad'da görmek mümkün. Son zamanlarda, Suriye için devşirilen askeri güce ortaklık, dostluk ilişkisinin askeri işbirliğine evrilmesi sürecini de hızlandırdı. Başbakan'ın ifadelerinden anlaşılan bu...

Genelkurmay Başkanı saraydaki toplantıya, manevra kıyafeti ve ayağında postallar ile katılmış gözüküyor. Gayet şık harici kıyafetleri olmasına rağmen, arazi kılığınını tercih etmek, Suriye'de giderek çatallaşan duruma verilen önemi mi gösteriyor acaba?!


Hayati Gezici


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.