booked.net
 
 

 

Damat

 Anayasa Mahkemesi ve - 27/04/2016





Sezai Korkmaz
E-Posta
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin, chp ile ilgili, malvarlığına el koyma kararı-'nı, AİH Sözleşmesi m. 11 ile düzenlenen toplantı ve dernek kurma özgürlüğünün ihlali olarak niteledi..
Karar, bugüne kadar hak ihlallerinde verilen en yüksek miktarda para cezası olmanın yanında, hak ihlalinin mağdurunun, parlamentoda temsil edilen ana muhalefet partisi olması bakımından da ,ayrıca önemlidir.
Anayasa Mahkemesi,'nin harcama usulsüzlükleri iddiasıyla, ana muhalefet partisinin mal varlığının önemli bir bölümüne el koyulmasına hükmetmesi ve bu kararın AİHS 'nin , temel hak kriterlerine aykırı bulunması, içtihadi zaafiyet anlamına gelmektedir...

Ana Muhalefet partisinin mal varlığına el koyma kararı muhteva bakımından, temel insan hakları uyumsuzlukları yanında,, "muhalefet hakkı"nın zedelemesi noktasından , demokratik düzeni doğrudan ihlal potansiyelini de içermektedir.. ....
Temel haklar bakımından iç hukukta nihai yargı yetkisine haiz yüksek mahkemenin, "muhalefet hakkı", bakımından da, demokratik toplum düzeni gereklerine uygun içtihatlar geliştirme yükümlülüğü bulunmaktadır..




Sezai Korkmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.