booked.net
 
 

 

Damat

 Terörle mücadele ve mülkiyet hakkı.. - 03/06/2016





Gaye Kuşçu
E-Posta
BM İnsan Hakları Evrensel Bildirigesinde de düzenlendiği gibi, mülkiyet hakkı, evrensel bir insan hakkı olarak kabul edilmektedir..
Mülkiyetin temel bir insan hak olduğu;hiç kimsenin, keyfi olarak bu haktan yoksun bırakılamayacağı, diğer ulusüstü insan hakları belgelerinde de teminat altına alınmıştır.. İmzacısı olduğumuz ve yargı organ'nın yetkisini kabul ettiğimiz AİHS de , ulusal normlara üstün olduğu anayasa ile norma bağlanan bir belge olarak, mülkiyet hakkını düzenlemektedir..
Terörle mücadele meskun mahallerdeki yoğun çatışmalar mülkiyet kayıplarınına ve, zorunlu göçlere neden olmaktadır....
Son örnek olarak,, çatışmalardan kaçarak Cudi dağının eteklerine sığınan binlerce insan evlerini barklarını terk edip göçmen durumuna düşmüştür..
Benzer şekilde başka şehirlerden göç edenler, döndüklerinde harap olmuş, mülkiyet vasfını kaybetmiş evlerinde, eşyalarını da bulamamaktadırlar..
Terörle mücadele, zorunlu olarak, yaşam mahallerinde, yaşam hakkını, güvenlik hakkını ve mülkiyet hakkını birlikte tehlikeye atmaktadır..
Alman Parlamentosu işgüzarlığı ile gündemde olan, 1915 zorunlu Tehcir'i , benzer hak kayıplarına neden olmuş ve halen, ülke gündeminin temel meselelerindendir...
Terörle mücadeleye entegre programlarla hak kayıplarını önlemek zorunluluğu acildir ve sorumluluğu devleti yönetenlerdedir..
Uluslararası hukuk ve insanlık vicdanı bakımından, şu veya bu nedenle, temel hak'lar veya hak mefhumu, ihlal veya tahrip ediliebilir ama yok edilemez, hükmünü icra eder..


Gaye Kuşçu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.