booked.net
 
 

 

Damat

 Irak Meclisinin verdiği ders..!! - 09/08/2016





Salih Korkusuz
E-Posta
Irak, 2003 yılından bu yana işgal edilmiş bir ülke olarak ayağa kalkmaya, kamu düzenini tesis etmeye çalışıyor. Bir sürü sapkın terör örgütünün şiddet eylemlerinin tehditi altında, yabancı güçlerin işgali süresince, tarihin en büyük insan kıyımlarından birine, insanlığa karşı suçlara, yüzbinlerce kadının tecavüze uğramalarınana, binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine, kitlesel göçlere, yağmalara maruz kaldı, kalıyor... İnsanlık tarihinin , utanç sayfalarından biri, bu ülkede yazıldı, yaşandı,, Koalisyon güçleri denen , sözde medeniler, bir kadim medeniyeti insanları ile birlikte tahrip ettiler.

Hal böyle olmasına rağmen, Irak Parlamentosu, bu hengamede tarihi bir karara vardı.

Irak Savunma Bakanı, Meclsi Başkanı Cuburi hakkında, Savunma Bakanlığı ihalelerinde yolsuzluk yaptığı iddialarında bulundu, Meclsi Başkanı, bu iddiaları reddetti, "Irak Meclis Başkanı olarak yapılan tüm ithamların sonuçlarına katlanmaya hazırım, iddiaların araştırılması için ortak komisyon kurulmasını talep ediyorum" itirazında bulundu ve dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti, yapılan oylamada , dokunulmazlığı kaldırıldı.

Bush ile Blair (Abd ve İngiltere), "kitle imha silahları var" yalanı ile, Irak'ı çökmüş bir devlet haline getirdiler, Blair, ülkesinde soruşturuluyor ve Chilcot raporu ile ,Irak işgalinde, "riya" ile kamuoyunu aldattığı ortaya çıktı, Buşh'u da bugün, yarın aynı akibet bekliyor..
Irask parlamento binası dışında can güvenliği tehlikede iken," vekiller", Meclis Başkanının dokunulmazlığının kaldırılarak soruşturulması yönünde, hem de, "kendi talebiyle", oy veriyorlar.

Zor dönemden geçiyoruz, zamanı değil, bahaneleri arkasına saklanmıyorlar, yolsuzluk iddialarını ciddiye alıyorlar... İngiliz parlamentosu, Abd Kongresi, hile ile, Irak'ı işgal edecek, utanç verici kararlara imza atmışken , Irak Parlamentosu, itibarını yükseltiyor...


Salih Korkusuz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.