booked.net
 
 

 

Damat

  Torun Boris , ata toprağında.!! - 28/09/2016





Ruhi Sarı
E-Posta
Osmanlılnın don döneminin önemli siyasi kimliklerinden biri olan Ali Kemal'in, İngiltere Dışişleri Bakanı olan torunu Türkiye'yi ziyaret ediyor..Gaziantep mülteci kampında yaptığı incelemelerden sonra, sığınmacılar için yapılanlar hakkında övgülerde bulunmuş..
Dedesi Ali Kemal, Halep'te sürgünde bulunmuş , "gen " hafızası bakımından da Suriye meselesine aşina.. !!..
Ali Kemal, itihatçılarla çekişmiş, Damat Ferit Paşa hükümetinde Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) görevinde bulunmuş, Kuva-yı Milliye karşıtı emirler yayınlamış..
İngiliz muhipler Cemiyeti'nin kurucularından..Torunu bugün'ün İngiltere'sinin Dışişleri Bakanı...
Torun, Boris, Suriye'li sığınmacıların durumunu görmeye gelmiş.. Koalisyon güçleri adı altında, demokrasi getirme bahanesi ile, yerlerinden yurdlarından ettikleri insanların rahatları yerinde mi diye merak etmiş olabilir.!!.
Torun Boris Johnson, Erdoğan'a hakaret içerikli şiirler yarışmasına da katılmış ve şiiri birincilik kazanmıştı.. Batı mahfillerindeki, Türkiye Cumhurbaşkanına hakaret modasından, İngiltere'nin şimdiki Dışişleri Bakanı da etkilenmişti..
Cumhurbaşkanı, kendisini Külliyede ağırlamış, Manchaster Belediye Başkanının , Osmanlı Sultanlarından birine gönderdiği "nağme"'nin replikasını hediye etmiş, hoşgörülü bir konukseverlik sergilemiş.. Anıtkabir ziyaretinde, anı defterine , atalarının topraklarına dönmenin, bir ayrıcalık olduğunu yazmış..
İngilteredeki ataları, Sykes -Picot tezgahı ile buradaki atalarının topraklarını tımar etmişti.. tarihin tekerrürüne karşı, bu toprakların insanlanları tecrübe sahibi.."ayrıcalığın kıymetinin" idrakinde midir..???.....


Ruhi Sarı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.