booked.net
 
 

 

Damat

 "Üniforma" ve Komutan... - 27/10/2016





Fethi Gayretli
E-Posta
Işık Koşaner, bilgisine başvuran, FETÖ/PYD Darbe Komisyonun'da, "Büyük bir general, subay,astsubay kitlesi yok yere hapisteydi, Mahkeme görevini yapmıyordu, ... bir emrimizle koşarak ölüme giden askerlerimizin hakkını korumak zorundayız, ölümüne korumak zorundayız, YAŞ kararlarında bunların hepsini bana attıracaklardı, bu mümkün değildi, o zaman suça ortak olacaktım" sözleri ile, -YAŞ toplantısından iki gün önce- görevden istifasının, nedenini açıklamış...

YAŞ kararlarına konulan şerhlerin de, silahlı kuvvetlerin bu hale gelmesindeki rolüne işaret etmiş,.
Dini inançları nedeniyle, askeri personele, baskı yapılmadığını, kimsenin diniyle ibadetiyle sorgulayıcı bilgilerinin olamıyacağını da ifadesini belirtmiş, Harp Okulu'nun bahçesindeki caminin ibadete açık olduğunu eklemiş.

Sonuç olarak, ne bir eksik ne bir fazla, sorumluluk sahibi bir eski komutan olarak, kendi dönemini anlatmış. Hukukun sınırlarında kalmak zorunda olduklarını belirtmiş.
Muğlak, "don lastiği" gibi her yöne çekilebilen beyanlarda bulunmamış.
Komutan sorumluluğunu tarif etmiş, gereğini nasıl yerine getirdiğini anlatmış.

Genelkurmay Başkanı, Orgeneral rutbesinde olup (rutbe işareti;, 4 yıldızlı Kılıçlı Çelenk) ek olarak, rutbe çevresi de çelenk ile bezenmiş.
Hakiki askerler, semboller ile sorumluluklar arasındaki ilişkinin ağırlığını bilir ve ona göre davranır.

Üniforma ve rutbenin değil, onları taşıyan "Komutan"ın, ne kadar önemli olduğu, gerçeği, özellikle, 15 Temmuz akşamı ortaya çıkmış gözüküyor...


Fethi Gayretli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.