booked.net
 
 

 

Damat

 Sevr şartları...!! - 23/12/2016





Berrin Kendirci
E-Posta
Cumhurbaşkanı, son dönem gelişmeleri ile ilgili olarak, zaaf gösterirsek, Sevr şartlarına döneriz " diyor....
Neden bu hale geldik, , geçen yy başındaki Osmanlıyı yıkım anlaşması, 21 yy'da Cumhuriyet Türkiyesi'nin gündeminde, nasıl bir tehlike teşkil ediyor, bahsi diğer.

Sevr muahedesinide,bugüne de yansıyan önemli ve güncel,ihtilaf alanı olarak;i.
madde 62-64 arasında düzenlenen, "kürt bölgesi "başlıklı maddelerde.

Fırat'ın doğusuna atıfla, kürt vilayetlerii olarak adlandırılan yerlerde, İtalyan, Fransız temsilcilerden oluşan bir komisyon tarafından, yerel yönetim düzeni kurulacağı öngörülüyor ve bir yıl sonra da Kürtlerin dilerlerse Milletler Cemiyetine başvurarak,bağımsızlık talep edebilecekleri, kabul ediliyor. Kaderin cilvesi mi, yoksa, dış politikadaki öngörüsüzlüğün bir bedeli mi olduğu, , tarihin yargısında.

Bugün de, Fıratın doğusu, aynı güçlerce tahrik edilen, silahlı kürt unsurlar tarafından kontrol ediliyor, batısı, zorunlu olarak, kırmızı çizgimiz olarak ilan edildi, Sevr, şartları, hortlamış gibi..Suriye batağı, Sevr maddelerini, ülkenin gündemine, bir asır sonra, güncel bir tehdit olarak getirdi.
Ülke tarihinin en kahpe saldırılarına maruz kalmış, Tsk, , Suriye içinde, Sevr projesinin güncelleşmiş haline engel olmak için, şehitler veriyor.

Sevr şartlarını, yazanların uygun yerlerine iade eden, milli misak iradesinin ne kadar değerli olduğu ortaya çıkıyor, Anadolunun yoksul evlatları, kuvay-ı milliye ruhu ile, can vermiş, Anadoludan taviz, vermemişlerdi, bir arpa boyu yol gitmemiş gibi, bugün de iş onlara düşmüş görünüyor. Çapsız, hayalci politikaların bedelini yine onlar ödüyor.



Berrin Kendirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.