booked.net
 
 

 

Damat

 HDP seçmeninin Sorumluluğu - 12/06/2018





Yaşar Yemenici
E-Posta
Muharrem İnce Diyarbakır mitinginde, devşirme olmayan, Diyarbakır ve bölgenin hakiki seçmenleri tarafından karşılandı.
İnce, Aday olduğu günün ertesinde, Demirtaş'ı Edirne ceza evinde ziyaret etti, başarılar diledi, kampanyasına da para yatırdı.
Sembolik gibi görünse de, - bölgenin politik temsilcisi üzerinden- verdiği mesajın , yerini bulduğu anlaşılıyor..
İnce, Hdp seçmeni ile gönül köprüsünü "dokunulmazlıkların" kaldırılması ile ilgili, Anayasa değişikliği sürecinde ,partisinin aldığı karara karşı çıkarak,verdiği "ret oyu" ile kurmuştu..
Ret oyu kullandıktan sonra, değişikliğin asli hedefi olan HDP'li vekiller ile meclis bahçesinde yan yana durmuş ve, -dokunulmazlıkların kaldırılması için tam tam çalan kalabalıklara karşı- dayanışma cesareti göstermişti.
Anayasa değişikliğinin, iktidarın ,sadece muhalefete dönük bir politik kıyam hareketi olduğunu,- kendi partisine rağmen-, görmüş ve gereğini cesaretle yapmış bir siyasetçi olarak, bugün cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinde, HDP'li seçmen nezdinde, en ziyade itibarlı aday olarak, bölge insanına seslenme hakkına sahip, gördüğü ilgi de bu durumu ortaya koyuyor.
İktidar, sorunu samimi olarak çözmek istedi, kullandığı ve de işbirliği yaptığı enstrümanların yetersiz olması nedeniyle başarılı olamadı, beklenmedik , tahripkar komplikasyonlar ile karşı karşıya kaldı..
İnce, Orijini itibarıyla Devlet Partisi olarak nitelenen CHP'nin adayı olarak , yaptığı insancıl hamleler ile ortamı yumuşattı.
İnce, yabancı güç odaklarının gözetiminde, terörist ile temasın ve iktidara yakın isimlerin sentetik çabalarının yol alamadığı abartılı süreçler yerine, içeriden insancıl ve TBMM'ni merkeze alan bir barışma öneriyor ....
Diyarbakır meydanından İnceye gösterilen ilgi de ," barış " amaçlı mesajın alındığını gösteriyor.
HDP bölgenin politik temsilcisi gibi görünse de, Demirtaş, Türkiye seçmeninin de temsilini hedefliyor...,,
Hdp'nin meclis dışında kalması, bölge insanının tercihinin ve siyasi temsil konusundaki mutabakatının yok sayılması sonucu doğuruyor..
Sadece, HDP'li olmayan seçmenin değil, HDP'li seçmenin de, oy kullanırken, "ince" hesaplar yapması sorumluluğu bulunuyor..


Yaşar Yemenici


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.